menu

Családireceptkönyv.hu

Málnakrémes csokitorta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához (22 cm-es tortaformához):

15 dkg őrölt törökmogyoró
10 dkg étcsokoládé (75%-osat használtam)
4 tojás
5 ek. eritrit
1tk. szódabikarbóna


A málnakrémhez:

30 dkg fagyasztott (vagy friss) málna
4 dl kókusztejszín
4 ek. eritrit
1 citrom reszelt héja
1 kk. vaníliaőrlemény
1 dl vízben felfőzött 3 tk. zselatin

Elkészítés:


A darált mogyorót a szódabikarbónával és az eritrittel elkeverjük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd mikor éppen elolvad, de még nem forr (!) akkor a száraz alapanyagokhoz csorgatjuk. A tál tartalmához adjuk az egész tojásokat és robotgép segítségével az egészet habos, egynemű masszává keverjük.
Sütőpapírral bélelt kerek, kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 170 fokon 35 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát, hogy a piskótánk teljesen átsült-e!
(Ez a legjobb része a sütésnek, mert mikor kinyitjuk a sütőt, kiárad belőle a tömény csokis-mogyorós illat! Hmm...)

Mikor elkészült, kivesszük a sütőből és hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön. Ezután eltávolítjuk a tortaforma peremét, majd az alját is. Tortatálra tesszük és a forma peremét visszacsatoljuk köré.
Jöhet a krém elkészítése!



A kókusztejszínt az eritrittel feltesszük főni. Mikor már forrni kezd és az teljesen felolvadt benne, belereszeljük a citrom héját. Megvárjuk, míg egyet forr és levesszük a tűzről. A (felolvasztott) aprítógépben pépesített málnát hozzákeverjük.
A zselatint elkészítjük, kihűtjük és mikor már hideg, de még nem szilárd, a málnakrémhez adjuk. Alaposan átkeverjük és várjuk, hogy dermedni kezdjen. Ez hűtőbe téve kb. 20-25 perc, de azért gyakran nézzünk rá!

Mikor elkezd sűrűsödni, a peremmel körülvett tortaformába öntjük és visszatesszük pihenni addig, míg teljesen meg nem szilárdul.

Tálalás előtt távolítsuk el a tortaforma peremét és a tortánk tetejét málnaszemekkel és reszelt étcsokival díszítsük!

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleotthon

Málnakrémes csokitorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Mascarpone torta
Mascarpone torta

1. Elkészítjük a piskótát 2. A tejszínt kemény habbá verem a fixálóval, majd folyamatosan adom hozzá a mascarponét. Hozzáadom a cukrokat, és az egyik lime levét. Ráegyengetjük a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
GESZTENYÉS-MASCARPONÉS TORTA
GESZTENYÉS-MASCARPONÉS TORTA

A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add ezt...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Kéviselőfánk-torta
Kéviselőfánk-torta

Egy nagyobb fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírt és a sót. Ha a zsír elolvadt, és forr a víz, hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Ha összeállt, levesszük a tűzről...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Diétás máktorta
Diétás máktorta

1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra, utána bélelj ki sütőpapírral egy csatos tortasütő formát! 2. Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket az eritrittel verd kemény habbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk