A piskótához (22 cm-es tortaformához):
15 dkg őrölt törökmogyoró
10 dkg étcsokoládé (75%-osat használtam)
4 tojás
5 ek. eritrit
1tk. szódabikarbóna
A málnakrémhez:
30 dkg fagyasztott (vagy friss) málna
4 dl kókusztejszín
4 ek. eritrit
1 citrom reszelt héja
1 kk. vaníliaőrlemény
1 dl vízben felfőzött 3 tk. zselatin
A darált mogyorót a szódabikarbónával és az eritrittel elkeverjük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd mikor éppen elolvad, de még nem forr (!) akkor a száraz alapanyagokhoz csorgatjuk. A tál tartalmához adjuk az egész tojásokat és robotgép segítségével az egészet habos, egynemű masszává keverjük.
Sütőpapírral bélelt kerek, kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 170 fokon 35 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát, hogy a piskótánk teljesen átsült-e!
(Ez a legjobb része a sütésnek, mert mikor kinyitjuk a sütőt, kiárad belőle a tömény csokis-mogyorós illat! Hmm...)
Mikor elkészült, kivesszük a sütőből és hideg helyre tesszük, hogy teljesen kihűljön. Ezután eltávolítjuk a tortaforma peremét, majd az alját is. Tortatálra tesszük és a forma peremét visszacsatoljuk köré.
Jöhet a krém elkészítése!
A kókusztejszínt az eritrittel feltesszük főni. Mikor már forrni kezd és az teljesen felolvadt benne, belereszeljük a citrom héját. Megvárjuk, míg egyet forr és levesszük a tűzről. A (felolvasztott) aprítógépben pépesített málnát hozzákeverjük.
A zselatint elkészítjük, kihűtjük és mikor már hideg, de még nem szilárd, a málnakrémhez adjuk. Alaposan átkeverjük és várjuk, hogy dermedni kezdjen. Ez hűtőbe téve kb. 20-25 perc, de azért gyakran nézzünk rá!
Mikor elkezd sűrűsödni, a peremmel körülvett tortaformába öntjük és visszatesszük pihenni addig, míg teljesen meg nem szilárdul.
Tálalás előtt távolítsuk el a tortaforma peremét és a tortánk tetejét málnaszemekkel és reszelt étcsokival díszítsük!
Paleotthon
◾️A háromféle piskótával kezdünk. ▪️A kisebb adag édesítővel a fehérjéből habot verünk. ▪️A tojássárgáját kihabosítjuk a többi édesítővel, majd belekeverjük az olajat, a csipet...
Elkészítési idő: 120 percA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a cukor felét hozzákeverjük A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, és a rumot belecsorgatjuk. Felv...
Elkészítési idő: 2,5 óraKrém A tejszínt az étcsokival folyamatosan kevergetve felforraljuk. Hozzákeverjük az eritritet (nekem 80 g-mal lett nem túl édes, ízlés szerint lehet hozzá adni többet, keveseb...
Elkészítési idő: