Családireceptkönyv.hu

Vadász torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 8 db tojásfehérje
- 8 db tojássárgája
- 160 g kristálycukor
- 200 g liszt (BL55)
- 1 csipet só

- 1 gesztenye massza
- 1 mascaspone
- porcukor ízlés szerint
- kevés margarin

- 1 csoki puding
- 1 tejszínes puding
- 7 dl tej
- kevés margarin

Elkészítés:


- Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra,
- A tojásfehérjéket a kristálycukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük.
- Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban hozzákeverjük a lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. 
- A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.
- 180 C-os előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt készre sütjük a karikát. Ha kisült tetejére fordítva kb 1 óra alatt hagyjuk kihűlni.

Amit találtam azzal töltöttem :
- egyik lapra :1 gesztenye massza+
1 mascaspone+ porcukor ízlés szerint és
kevés margarin
- második lapra: 1 csoki puding+1 tejszínes puding együtt
7 dl tejjel elkészítve + kevés margarin

A tetejére és az oldalára kevés pudingos krém jutott, vékonyan lekentem, és a tetejét még az Edekában vett csokikorongokkal, és az arról lepotyogó apró cukorkákkal díszítettem

Trükkök, tippek, praktikák:


azért vadász torta, mert amit találtam otthon abból állt össze.

Vadász torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diplomata torta
Diplomata torta

A tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük. A zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Hűlni tesszük,mikor langyos a kettőt összevegyítjük. Felverjük a tejszínhabot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Panda mama
Répa torta
Répa torta

A megtisztított répát finom reszelőn lereszeljük, a citrom héjával, majd habosra keverjük a cukrot 4 tojás sárgájával és adjuk hozzá a répát, a sütőport a citrom levét, a lisztet é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokoládés almás piskóta
Csokoládés almás piskóta

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. 2. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. 3. Az almákat meghámo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk