50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 tojás
20 dkg cukor
1 dl tej
5 g sütőpor
Krém:
7 dl tej
35 dkg cukor
10 dkg liszt
3 kk kakaó
25 dkg vaj /margarin
Tető:
15 dkg cukor
2 csepp ecet
Liszt, margarin, tojás,cukor, tej,sütőpor. Össze gyúrom,majd 6 cipóra osztjuk és torta formára nyújtjuk. Én nagy fém lábas fedőjével körbevágom és sütőlapon sütöm.
Krém:
tej, porcukor, liszt , kakaópor,vaj.A vajat a porcukorral krémmé dolgozom,a többi hozzávalót fel főzöm,majd le hűtöm.A kihűlt habart krémet össze keverem a vajas krémmel.Ezzel töltöm meg a lapokat .
Tetejére kiválasztom a legszebb lapot.Cukrot ,2 csepp ecettel pirítok és vajazott késsel gyorsan rá kenem a torta lapra, be jelölöm,majd be vagdosom a tortaszeleteket így teszem rá a torta tetejére és még krémmel díszítem.
Piskóta készítése: A négy egész tojást és a cukrot elektromos habverővel legalább öt percig keverjük maximális fokozaton, majd beleforgatjuk a liszttel elkevert kakaót. Papírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra, fehérre keverjük a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, sütőport és vizet, és simára ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat egy keverőtálba tesszük, és elektromos robotgéppel krémesre-habosra keverjük. A búzadarát és a sütőport összevegyítjük, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes