50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 tojás
20 dkg cukor
1 dl tej
5 g sütőpor
Krém:
7 dl tej
35 dkg cukor
10 dkg liszt
3 kk kakaó
25 dkg vaj /margarin
Tető:
15 dkg cukor
2 csepp ecet
Liszt, margarin, tojás,cukor, tej,sütőpor. Össze gyúrom,majd 6 cipóra osztjuk és torta formára nyújtjuk. Én nagy fém lábas fedőjével körbevágom és sütőlapon sütöm.
Krém:
tej, porcukor, liszt , kakaópor,vaj.A vajat a porcukorral krémmé dolgozom,a többi hozzávalót fel főzöm,majd le hűtöm.A kihűlt habart krémet össze keverem a vajas krémmel.Ezzel töltöm meg a lapokat .
Tetejére kiválasztom a legszebb lapot.Cukrot ,2 csepp ecettel pirítok és vajazott késsel gyorsan rá kenem a torta lapra, be jelölöm,majd be vagdosom a tortaszeleteket így teszem rá a torta tetejére és még krémmel díszítem.
A lisztet a vajjal és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojás sárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán akkora korongot nyújtunk belőle (kb. 3-4 mm vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180°C-ra (6-os hőfokozat). Olvaszd meg a csokoládét forró gőz fölött. Törd föl a tojásokat. Verd fel a tojássárgáját a Canderel Green-nel együtt, amíg vil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aljhoz az alapanyagokat összemorzsolom, majd egy sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába nyomkodom egyenletesen.5 perc alatt 165 fokon megsütöm. A krémhez az összes ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű