Hozzávalók (18-20 cm átmérőjű kapcsos formához, 26-oshoz 1,5x):
10 darab zabkeksz
5 dkg vaj
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 tojás
2 tojássárgája
10 dkg cukor
2 (lehetőleg bio vagy kezeletlen) citrom lereszelt héja
2 ek citromlé
2,5 dl tejszín
A zabkekszet összetörjük, a vajat felolvasztjuk és elkeverjük a keksszel, és a sütőpapírral bélelt forma aljába egyenletesen beleszórjuk, majd egy pohárral lenyomkodjuk, hűtőbe rakjuk.
A túrót jó alaposan áttörjük az egyik egész tojással, majd hozzáadjuk a másikat, a tojássárgákat, cukrot, citromhéjat és citromlevet, és elkeverjük.
A tejszínt felverjük (nem kell túl keményre) és a túrókrémbe forgatjuk.
A kekszalapra öntjük, elegyengetjük, a formát alulról alufóliába burkoljuk.
150 fokra előmelegített sütőben 65 percet sütjük - nem kell az ajtót nyitogatni! Ekkor a sütőt elzárjuk, résnyire nyitjuk az ajtaját, és még egy órát benn hagyjuk a tortát.
A tiramisu torta elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. 2. Átszitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót és a sütőport. 3. Mivel vékony lapokat kell sütnünk egyszerűbb,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba. A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGesztenye + keksz + rum+ tej ==> tortaforma aljába nyomkodni. puding + cukor + tej ==> sűrűre főzzük . Ha langyos a kihabosított margarinhoz keverjük . Felét a gesztenyés alap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűteszt
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz