A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
2 ek liszt
8 dkg diótöltelék
2 ek kakaópor
20 g sütőpor
A krémhez:
2 dl cukrászhab
25 dkg mascarpone
1 csomag habfix
1 kg eper
3 ek cukor
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát.
Egy 26 cm-es formában, 160 C fokon előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt 2 lapra vágjuk.
A krémhez 20 dkg epret összeturmixoljuk, megédesítjük, a legszebbeket kiválogatjuk a díszítéshez.
A cukrászhabot felverjük keményre, majd hozzáadjuk a turmixolt epret, a mascarponét és a habfixet.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel (esetleg habzsákkal), eperdarabokkal megszórjuk, kicsit belenyomkodjuk, majd még egy réteg hab és a másik tesztalappal befedjük.
A maradék krémmel és eperrel a tetejét díszítjük.
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a túrót, tejszínt, tejfö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabbá verjük a tojások fehérjét, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadva tovább verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, és legvégül a megolvasztott vajat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet por állagúvá törjük (én kézi robotgépet használtam), majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és kókuszzsírt (a kókuszzsírt azért adtam hozzá, hogy a massza biztosan megkössön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyléből pudingot főzni, majd beleszórni a kimagozott meggyet is. Kb 18 meggyszemet félretettem a díszítésre. A tetejére és az oldalára reszelt csoki. Remélem, hogy finom les...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű