menu

Családireceptkönyv.hu

Mascarponés epertorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
2 ek liszt
8 dkg diótöltelék
2 ek kakaópor
20 g sütőpor
A krémhez:
2 dl cukrászhab
25 dkg mascarpone
1 csomag habfix
1 kg eper
3 ek cukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát.
Egy 26 cm-es formában, 160 C fokon előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt 2 lapra vágjuk.
A krémhez 20 dkg epret összeturmixoljuk, megédesítjük, a legszebbeket kiválogatjuk a díszítéshez.
A cukrászhabot felverjük keményre, majd hozzáadjuk a turmixolt epret, a mascarponét és a habfixet.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel (esetleg habzsákkal), eperdarabokkal megszórjuk, kicsit belenyomkodjuk, majd még egy réteg hab és a másik tesztalappal befedjük.
A maradék krémmel és eperrel a tetejét díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Palacsintatorta
Palacsintatorta

A tésztához valókat keverd csomómentesre, addig hígítsd vízzel és tejjel, amíg sütésnél már nem olyan sűrű a tésztája. A töltetlék: Verd fel a tejszínhabot, tisztítsd meg az ep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Binchens Rote Grütze - Torte
Binchens Rote Grütze - Torte

Zubereitung Biskuit: Die 2 Eiweiß steif schlagen und zur Seite stellen. Ei, Fruchtzucker, Süßstoff, Milch, Mehl und Backpulver miteinander verrühren und anschließen das Eiweiß un...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epertorta
Epertorta

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kem...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Sacher torta
Sacher torta

A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojássárgáját egyesével lassan hozzákeverjük, majd az étcsokit is. A tojásfehérjét a kristálycukorral habosra verjük, majd a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk