15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
4 egész tojás
15 dkg csokoládé
25 dkg liszt
1,5 kávéskanál sütőpor
4 evőkanál tej
10 dkg darált dió
Töltelék
20 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz
15 dkg csokoládé
15 dkg vaj
1-2 kanál rum
A tésztához a vajat vagy margarint cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A masszához hozzákeverjük a megpuhított csokoládét.
A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan adjuk hozzá. A tésztához annyi tejet használjunk, hogy az nehezen váljon el a kanáltól. Legvégül óvatosan keverjük a masszához a tojásfehérje keményre felvert habját. A tésztát zsírozott, papírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformában közepes hőmérsékleten kb. 60 percig sütjük.
Rácson teljesen kihűtjük (a sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla). A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük baracklekvárral. A maradék lekvárt kis vízzel hígítjuk, kívülről is bekenjük
A mázhoz lassan olvasszuk fel a csokoládét, majd keverjük hozzá a vajat, a rumot.
A kikevert masszát hagyjuk hűlni, utána vonjuk be a tortát.
◾️A kekszet összetörjük egy tálban. ◾️Keverjük össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába. ◾️A tortakarikát kenjük körbe vajjal, m...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A répatortához a lisztet egy nagy tálba mérjük. Elkeverjük a fűszerekkel (fahéj, gyömbér, narancshéj), a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Egy másik tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb edénybe beletördeljük a csokit, belevágjuk a vajat és gőz fölött felolvasztjuk. Kihűtjük. A krémsajtos réteg hozzávalóit összekeverjük. A kihűlt vajas csokoládéhoz ro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint 1,5dl hideg vízbe beáztatom. A túrót, joghurtot, citromot és cukrokat sima péppé turmixolom. A zselatint felolvasztom, a tejszínt kemény habbá verem. A túrós k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű