3 tojás sárgája, 12dkg cukor,3 ek. olaj, 1ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé,3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet só,4 ek, liszt.
A krémhez.
1 csomag vaníliás pudingpor
3-4 ek. cukor
4 dl tej
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor
szeder
zselatin
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a tésztába. Végül a tojások kemény habjával lassan összekeverjük, majd zsírozott lisztezett tepsiben tű próbáig sütjük. /egy közepes nagyságú tepsihez való/
1 csomag vaníliás pudingport felfőzünk 4 dl tejjel, 3-4 ek. cukorral, majd kihűtjük.
Közben 20 dkg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral. A két anyagot összevegyíítjük, majd megtöltjük a piskótát.
A tetejére szederszemeket rakunk és zselatinnal bevonjuk.
a lisztet beleszitáltam egy keverőtálba, hozzáadtam a darált mogyorót, a kakaót, a sütőport és összekevertem őket. a kávét és a tejet is összeöntöttem. a cukrot a vajjal habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindezt jól összedolgozzuk és 6 részre osztva,vékonyra kinyújtjuk és tepsi hátán sütjük. A krémet 1 és fél csomag kikavart margarinhoz (vajhoz) adagoljuk rendre és habosra kavar...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: NehézSütőpapírral kibélelünk egy kis tortaformát (kb 18 cm-es). A zabpelyhet aprítógépben megtörjük (nem kell teljesen lisztté őrölni), és összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sóval....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű