Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
20 dkg margarin
2 tojás
A töltelékhez:
3 tojás
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 rúd vanília kikapart pépje
2 evőkanál étkezési keményítő
50 dkg tehéntúró
25 dkg krémtúró
Előkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es, kapcsos tortaformát, és a tészta 2/3 részét belesimítjuk. A hűtőbe tesszük, a maradék tésztával együtt.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a kétféle cukorral, a vaníliapéppel, az étkezési keményítővel és a kétféle túróval simára keverjük. Lazán hozzákeverjük a tojáshabot is.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A krémet a hűtőből kivett tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk, és maradék tésztát a tenyerünk között morzsolgatva a töltelékre szórjuk. A sütőben kb. 70 percig sütjük.
1 dl tejszínbe beáztatjuk a zselatint, simára főzzük és kihűtjük,. A többi tejszínt kemény habbá verjük, cukrozzuk, és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a szitán áttört és reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütóőt 165-170 °C. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadunk egy csipet sót a sárgákat egy pohárba. Felverjük a fehérjékat robot...
Elkészítési idő: 10-15 p+ sütés Nehézség: KönnyűA piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk. A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet por állagúra törjük vagy daráljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és elkeverjük. Előkészítjük a kör alakú sütőformát (22 cm). Az alját sütőpapírral kibéleljük, erre töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű