menu

Családireceptkönyv.hu

Oroszkrém torta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 12 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótalaphoz
6 tojás
24 dkg cukor
48 ml olaj
24 dkg liszt
6 g sütőpor

A krémhez
5 dl tej
4 tojássárgája
7 dkg liszt
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
10 g zselatin
1/2 narancs leve és reszelt héja
4 dl tejszín

1 púpozott evőkanál mazsola
2 evőkanál rum vagy aroma

A díszítéshez
2 dl tejszín
2 dkg cukor
1 csomag habfixáló
narancsszeletek
2-3 dkg csokoládé

Elkészítés:


A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A piskótalap hozzávalóit három részre osztjuk és három lapot sütünk belőle az alábbiak szerint.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe. Egy lap sütési ideje 8-10 perc.

A krémhez a tojássárgákat, a lisztet, a cukrot és a vaníliát kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a tojásos részt és kevergetve sűrűre főzzük.
A zselatint a narancslében és két evőkanál hideg vízben feloldjuk, majd felforrósítjuk és a krémhez keverjük. Belereszeljük a narancshéjat, beleszórjuk az előzőleg rumba áztatott mazsolát is és teljesen kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt krémmel összedolgozzuk. Megtöltjük vele a tortát, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk.
2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az egyébként kissé lágy krém teljesen megszilárduljon.
A 2 dl tejszínt a cukorral és a habfixálóval keményre felverjük, habzsákba töltjük és körben habrózsákat nyomunk a torta tetejére.
Narancsszeletekkel és csokoládéfigurákkal díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Andris születésnapjára készült. Én nem szeretem az oroszkrém tortát, de az enyém finom volt :P

Oroszkrém torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos sajttorta (Sóbors)
Mákos sajttorta (Sóbors)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet daráljuk apróra. A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 23 centiméteres tortaforma aljába egyengessük el a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teknősbéka torta
Teknősbéka torta

2,5 dl tejben elkeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingokat, majd hozzáadjuk a többi tejet és a zselatint, és sűrűre főzzük. Lehütjük, majd apránként hozzákeverjük a túrót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szeder mousse / krémtorta
Szeder mousse / krémtorta

1, megsütjük a vékony piskótát és kihűtjük. 2. A hideg tejszínt habbá verjük, félretesszük. 3. A szedert leturmixoljuk. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy magok ne maradjanak benne. 4....

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Almás karamelltorta
Almás karamelltorta

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. Az olvasztott vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát. A lisztet, a fahéjat, a sót és a sütőport keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk