menu

Családireceptkönyv.hu

Mascarponés epertorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
2 ek liszt
8 dkg diótöltelék
2 ek kakaópor
20 g sütőpor
A krémhez:
2 dl cukrászhab
25 dkg mascarpone
1 csomag habfix
1 kg eper
3 ek cukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát.
Egy 26 cm-es formában, 160 C fokon előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt 2 lapra vágjuk.
A krémhez 20 dkg epret összeturmixoljuk, megédesítjük, a legszebbeket kiválogatjuk a díszítéshez.
A cukrászhabot felverjük keményre, majd hozzáadjuk a turmixolt epret, a mascarponét és a habfixet.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel (esetleg habzsákkal), eperdarabokkal megszórjuk, kicsit belenyomkodjuk, majd még egy réteg hab és a másik tesztalappal befedjük.
A maradék krémmel és eperrel a tetejét díszítjük.

Mascarponés epertorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Epermousse torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Epermousse torta

A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henriett
Meggyes-karamellás Dia-Wellness torta
Meggyes-karamellás Dia-Wellness torta

Kisülés után az egyik lapot DW karamell öntettel másikat DW meggy öntettel kenjük meg. Az elkészült krémmel megkenjük a lapot. Majd rá 4 dl tej és 80 gramm DW vanilia hidegpu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia  mandulás csokitorta (liszt nélkül)
Francia mandulás csokitorta (liszt nélkül)

A sütőt előmelegítem 150 °C -ra, a tortaformát sütőpapírral bélelem, majd félreteszem. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá v...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-kókuszos olasz krémtorta
Diós-kókuszos olasz krémtorta

160 fokra melegítjük elő a sütőt. A tortalaphoz bevajazunk és belisztezünk egy 22 cm-es tortaformát, vagy kibéleljük sütőpapírral. Minden összetevőt mérjünk ki előre, hogy utána...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk