250 g masla
250 g mletých vlašských orechov
150 g práškového cukru
5 vajec
50 g práškového cukru do bielok
50 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
štipka soli
čokoládova ganache:
120 ml smotany na šľahanie
60 g cukru
60 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa
25 g masla
štipka soli
na potretie:
100 ml džemu
Najskôr si vlašské orechy zomelieme na jemno.Pridáme k nim prášok do pečiva, múku a štipku soli.Premiešame.Potom si oddelíme žĺtka od bielkov .Bielka si odložíme do chladničky.Mäkké maslo vymiešame s cukrom do peny, a potom po jednom pridáme žĺtka .Po každom dobre premiešame.Teraz primiešame orechy s múkou , všetko premiešame šľahačom pri nízkej rýchlosti.Nakoniec si vyšľaháme bielka so štipkou soli , a potom pridáme 50 g práškového cukru a urobíme tuhý sneh..Ten zľahka vmiešame k ostatným ingredienciám.Formu na pečenie vyložíme papierom, alebo dobre vymastíme a vysypeme múkou , a preložíme do nej cesto, ktoré zarovnáme..pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 40 - 50 minút.Upečený korpus vyberieme z rúry a vychladíme..
pripravíme si ganache..V panvičke z hrubším dnom alebo v kastróliku si dáme rozvariť smotanu,odstavíme.V inej panvičke si dáme upáliť cukor na karamel,potom tenkým prúdom zalejte teplou smotanou a miešame dohadka kým sa cukor úplne nerozpustí.
Čokoládu rozpustíme zalejeme karamelovou smotanou,a pridáme aj maslo.Potom premiešame dohladka, kým sa čokoláda a maslo nerozpustia a neporepoja na hladkú polevu..prešľaháme všetko elektrickým šľahačom.Korpus si prekrojím na dve polovice , natrieme v strede nahrubšie džemom,prikryjeme plátom korpusu a vrch prelejeme čokoládovou polevou.
3 dl meggylében megfőzünk 1 csokipudingot 1 kk fahéjjal és 2 ek cukorral. 1 margarint 20 dkg cukorral szép krémesre keverünk majd hozzáadjuk a kihült csokis krémet. a végén hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, beleszitáljuk a kakaóport, majd a lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 13 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKrém:2cs.csokoládépuding 5dl tejben megfőzve melegen hozzáadunk 3cl rumaromát és simára keverjük 25dkg porcukor 25dkg rámamargarin habosra keverve, ha kihült a puding,a két kréme...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes