Családireceptkönyv.hu

Viedenská orechová torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g masla
250 g mletých vlašských orechov
150 g práškového cukru
5 vajec
50 g práškového cukru do bielok
50 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
štipka soli
čokoládova ganache:
120 ml smotany na šľahanie
60 g cukru
60 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa
25 g masla
štipka soli
na potretie:
100 ml džemu

Elkészítés:


Najskôr si vlašské orechy zomelieme na jemno.Pridáme k nim prášok do pečiva, múku a štipku soli.Premiešame.Potom si oddelíme žĺtka od bielkov .Bielka si odložíme do chladničky.Mäkké maslo vymiešame s cukrom do peny, a potom po jednom pridáme žĺtka .Po každom dobre premiešame.Teraz primiešame orechy s múkou , všetko premiešame šľahačom pri nízkej rýchlosti.Nakoniec si vyšľaháme bielka so štipkou soli , a potom pridáme 50 g práškového cukru a urobíme tuhý sneh..Ten zľahka vmiešame k ostatným ingredienciám.Formu na pečenie vyložíme papierom, alebo dobre vymastíme a vysypeme múkou , a preložíme do nej cesto, ktoré zarovnáme..pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 40 - 50 minút.Upečený korpus vyberieme z rúry a vychladíme..
pripravíme si ganache..V panvičke z hrubším dnom alebo v kastróliku si dáme rozvariť smotanu,odstavíme.V inej panvičke si dáme upáliť cukor na karamel,potom tenkým prúdom zalejte teplou smotanou a miešame dohadka kým sa cukor úplne nerozpustí.
Čokoládu rozpustíme zalejeme karamelovou smotanou,a pridáme aj maslo.Potom premiešame dohladka, kým sa čokoláda a maslo nerozpustia a neporepoja na hladkú polevu..prešľaháme všetko elektrickým šľahačom.Korpus si prekrojím na dve polovice , natrieme v strede nahrubšie džemom,prikryjeme plátom korpusu a vrch prelejeme čokoládovou polevou.

Viedenská orechová torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Gesztenyés-meggyes rácsos torta
Gesztenyés-meggyes rácsos torta

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 30 percig pihentessük majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára. Közben a gesztenyepürét villával összetörjük, eldolgozzuk a lágy vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Francia csokitorta
Francia csokitorta

A csokit vízgőz felett megolvasztom a vajjal és a három tojássárgájával. Közben a lisztet a cukorral, és az egész tojásokkal jól elkeverem. A csokis masszát ha kicsit lehűlt öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
ERDEI GYÜMÖLCSÖS TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES
ERDEI GYÜMÖLCSÖS TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES

Elkészítés: A piskótához a a tojásokat kettéválasztjuk. majd a fehérjéből kemény habot verünk, aztán lassan mindent adagolunk hozzá. Majd három lapot sütünk belőle! A krémhez az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos-kakaós kocka
Joghurtos-kakaós kocka

Egy tálba mérjük a száraz hozzávalókat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is. Közepes hőfokon sütjük kb. fél-háromnegyed órát.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk