menu

Családireceptkönyv.hu

Viedenská orechová torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g masla
250 g mletých vlašských orechov
150 g práškového cukru
5 vajec
50 g práškového cukru do bielok
50 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
štipka soli
čokoládova ganache:
120 ml smotany na šľahanie
60 g cukru
60 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa
25 g masla
štipka soli
na potretie:
100 ml džemu

Elkészítés:


Najskôr si vlašské orechy zomelieme na jemno.Pridáme k nim prášok do pečiva, múku a štipku soli.Premiešame.Potom si oddelíme žĺtka od bielkov .Bielka si odložíme do chladničky.Mäkké maslo vymiešame s cukrom do peny, a potom po jednom pridáme žĺtka .Po každom dobre premiešame.Teraz primiešame orechy s múkou , všetko premiešame šľahačom pri nízkej rýchlosti.Nakoniec si vyšľaháme bielka so štipkou soli , a potom pridáme 50 g práškového cukru a urobíme tuhý sneh..Ten zľahka vmiešame k ostatným ingredienciám.Formu na pečenie vyložíme papierom, alebo dobre vymastíme a vysypeme múkou , a preložíme do nej cesto, ktoré zarovnáme..pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 40 - 50 minút.Upečený korpus vyberieme z rúry a vychladíme..
pripravíme si ganache..V panvičke z hrubším dnom alebo v kastróliku si dáme rozvariť smotanu,odstavíme.V inej panvičke si dáme upáliť cukor na karamel,potom tenkým prúdom zalejte teplou smotanou a miešame dohadka kým sa cukor úplne nerozpustí.
Čokoládu rozpustíme zalejeme karamelovou smotanou,a pridáme aj maslo.Potom premiešame dohladka, kým sa čokoláda a maslo nerozpustia a neporepoja na hladkú polevu..prešľaháme všetko elektrickým šľahačom.Korpus si prekrojím na dve polovice , natrieme v strede nahrubšie džemom,prikryjeme plátom korpusu a vrch prelejeme čokoládovou polevou.

Viedenská orechová torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fehércsokis sajttorta
Fehércsokis sajttorta

Elkészítés: Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Georgina
Feketeerdő torta 2.
Feketeerdő torta 2.

8 tojás sárgáját, 4 ek cukorral és a kakaóval felverjük. 8 fehérjét kemény habbá verjük 4 ek cukorral, majd hozzá adjuk a kakaós masszát és a 10 ek lisztet. 10 percig 200%-...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almatorta krémsajttal recept
Almatorta krémsajttal recept

A tésztához valókat lazán összedolgozzuk, akár kézzel, akár konyhai robotgéppel. Nem kell összeállnia egy nagy golyóvá, maradhat darabokban. A tésztát belenyomkodjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcstorta 1 x 1
Gyümölcstorta 1 x 1

A piskóta elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk és egy kenőecset segítségével a formát kikenjük vajjal. A tojásokat felütjük és szétválasztjuk. A f...

Elkészítési idő: 30=60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk