Családireceptkönyv.hu

Franciakrémes torta recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

25 dkg liszt
15 dkg margarin
1 db tojás sárgája
1 dl tejföl
1 ek ecet
csipet só

Krémhez:

4 cs vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
9 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
1,2 l víz
1/2 l habtejszín

A mázhoz:

1/2 tk nescafé
5 ek tej
20 dkg cukor
7 dkg margarin

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
2 cipót formálunk belőle,kinyújtjuk és nagy gáztepsi hátán megsütjük.
2 nagy kör alakot vágtam és erre formáltam a két lapot.
Krém:
A vaníliás pudingporokat 10 dkg cukorral 2 dl vízzel simára keverjük.
Egy nagy edényben 1 l vizet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát és beleforgatjuk a tojások kemény habját,amelyben már előzőleg 20 dkg porcukrot is elkevertünk. Tovább forraljuk az egészet 3-4 percet és forrón az alsó lapra kenjük.
Az alsó lap köré egy karton papírból vágtam keretet,melyet fóliával vontam be és úgy öntöttem bele,simítottam a krémet.
A másik lapot bevontam mázzal,majd cikkekre vágtam. A karamellmázhoz a fél tk nescafét 5 ek tejben feloldjuk és 20 dkg porcukrot hozzáadva kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik levesszük a tűzről és 7 dkg margarint keverünk hozzá.
1/2 liter habtejszínt felvertem keményre,majd a krémre simítottam,a habrózsákhoz,a torta körbe vonásához hagytam belőle.

Franciakrémes torta recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Narancsos csokis torta
Narancsos csokis torta

A tésztához szitáljuk össze a lisztet a sóval. Tegyük hozzá a kockára vágott vajat és hideg kézzel gyorsan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a tojássárgájákat, a tejfölt és a cukrot. G...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
DIÓKRÉMES FONDANTTAL DISZÍTETT TORTA
DIÓKRÉMES FONDANTTAL DISZÍTETT TORTA

tészta..........a tojásokat ketté vesszük és a sárgáját a cukorral habosra keverjük... a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kikevert sárgához adjuk majd óvatosan bele forgatjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokitorta (Nigella-féle)
Csokitorta (Nigella-féle)

A tortához valókat egy robotgéppel egyszerűen összekeverjük. Fontos, hogy minden szobahőmérsékletű legyen, mert így még finomabb és krémesebb a végeredmény. Ezután kivajazott form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gesztenyetorta csokisan, sütés nélkül
Gesztenyetorta csokisan, sütés nélkül

A készítés előtt legalább 4 órával hagyjuk felengedni a gesztenyemasszákat. Egy 18 vagy 20 cm-es tortakarikát béleljünk ki sütőpapírral, hogy könnyen kivehessük belőle a tortát....

Elkészítési idő: 1 óra+
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk