Tésztához:
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál finomliszt
csipet só
1 teáskanál sütőpor
Joghurtkrémhez:
4 dl habtejszín
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
4 dl eper joghurt
3 dkg zselatin
50 dkg eper
Az epres joghurttorta elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük, ez kézi mixerrel maximális fokozaton kb. 3-4 percig tart.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
Egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk. A masszát egyenletesen rásimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC-on, légkeveréses sütőben 165 ºC-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha ezzel megvagyunk a többi összetevőből elkészítjük a joghurtos tölteléket:
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is beledolgozzuk. A citromlével és a rummal ízesítjük, majd 3 deci joghurtot adunk hozzá.Az epres joghurttorta krémje
A zselatint a maradék 1 dl-be szórjuk, és a tűzre téve folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik a joghurtban.
Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a joghurtos tejszínhabba forgatjuk.
A piskótát egy kapcsos tortaformába tesszük. A piskóta szélét kirakjuk fél eprekkel.Epres joghurttorta összeállítása
A joghurtkrémet egyenletesen a piskótára öntjük. Epres joghurttorta elkészítéseElsimítjuk, és hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.
Tálaláskor a tortát forró vízbe mártott késsel a forma mentén belül körbevágjuk és a tortakarikát eltávolítjuk róla.Epres joghurttorta tálalás előtt
A tetejét megpakoljuk eperrel.Epres joghurttorta eperrel megpakolva
Tipp:
A tetejére tehetünk eperszirupot is, ami nem csak gusztusos, de nagyon finom is!
Angol nyelvű recept ajánlat: Epres joghurttorta sütve
RECEPT ÉRTÉKELÉSE
(0 /5)0 Értékelés
Email Mentés Print Friendly
RECEPT TORTAFOTÓK ÉRTÉKELÉSEK
Text size
Hozzávalók
Tésztához:
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál finomliszt
csipet só
1 teáskanál sütőpor
Joghurtkrémhez:
4 dl habtejszín
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
4 dl eper joghurt
3 dkg zselatin
50 dkg eper
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük, ez kézi mixerrel maximális fokozaton kb. 3-4 percig tart.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
Egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk. A masszát egyenletesen rásimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC-on, légkeveréses sütőben 165 ºC-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha ezzel megvagyunk a többi összetevőből elkészítjük a joghurtos tölteléket:
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is beledolgozzuk. A citromlével és a rummal ízesítjük, majd 3 deci joghurtot adunk hozzá.
A zselatint a maradék 1 dl-be szórjuk, és a tűzre téve folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik a joghurtban.
Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a joghurtos tejszínhabba forgatjuk.
A piskótát egy kapcsos tortaformába tesszük. A piskóta szélét kirakjuk fél eprekkel.
A joghurtkrémet egyenletesen a piskótára öntjük. Elsimítjuk, és hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.
Tálaláskor a tortát forró vízbe mártott késsel a forma mentén belül körbevágjuk és a tortakarikát eltávolítjuk róla.
A tetejét megpakoljuk eperrel.
Hány személyre? 4
Elkészítési idő 60 Perc
Piskóta: Én egy 38×24 cm-es kapcsos tortaformával dolgoztam. 12 db tojást ketté választottam, a fehérjébe 8 dkg cukrot és egy csipet sót raktam és kemény habbá vertem. A sárgákhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsd elő a sütőt 180°C-ra (6-os hőfokozat). Olvaszd meg a csokoládét forró gőz fölött. Törd föl a tojásokat. Verd fel a tojássárgáját a Canderel Green-nel együtt, amíg vil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütóőt 165-170 °C. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadunk egy csipet sót a sárgákat egy pohárba. Felverjük a fehérjékat robot...
Elkészítési idő: 10-15 p+ sütés Nehézség: Könnyű