Tésztához:
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál finomliszt
csipet só
1 teáskanál sütőpor
Joghurtkrémhez:
4 dl habtejszín
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
4 dl eper joghurt
3 dkg zselatin
50 dkg eper
Az epres joghurttorta elkészítés:
A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük, ez kézi mixerrel maximális fokozaton kb. 3-4 percig tart.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
Egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk. A masszát egyenletesen rásimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC-on, légkeveréses sütőben 165 ºC-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha ezzel megvagyunk a többi összetevőből elkészítjük a joghurtos tölteléket:
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is beledolgozzuk. A citromlével és a rummal ízesítjük, majd 3 deci joghurtot adunk hozzá.Az epres joghurttorta krémje
A zselatint a maradék 1 dl-be szórjuk, és a tűzre téve folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik a joghurtban.
Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a joghurtos tejszínhabba forgatjuk.
A piskótát egy kapcsos tortaformába tesszük. A piskóta szélét kirakjuk fél eprekkel.Epres joghurttorta összeállítása
A joghurtkrémet egyenletesen a piskótára öntjük. Epres joghurttorta elkészítéseElsimítjuk, és hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.
Tálaláskor a tortát forró vízbe mártott késsel a forma mentén belül körbevágjuk és a tortakarikát eltávolítjuk róla.Epres joghurttorta tálalás előtt
A tetejét megpakoljuk eperrel.Epres joghurttorta eperrel megpakolva
Tipp:
A tetejére tehetünk eperszirupot is, ami nem csak gusztusos, de nagyon finom is!
Angol nyelvű recept ajánlat: Epres joghurttorta sütve
RECEPT ÉRTÉKELÉSE
(0 /5)0 Értékelés
Email Mentés Print Friendly
RECEPT TORTAFOTÓK ÉRTÉKELÉSEK
Text size
Hozzávalók
Tésztához:
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál finomliszt
csipet só
1 teáskanál sütőpor
Joghurtkrémhez:
4 dl habtejszín
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
4 dl eper joghurt
3 dkg zselatin
50 dkg eper
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük, ez kézi mixerrel maximális fokozaton kb. 3-4 percig tart.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
Egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk. A masszát egyenletesen rásimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC-on, légkeveréses sütőben 165 ºC-on) kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha ezzel megvagyunk a többi összetevőből elkészítjük a joghurtos tölteléket:
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is beledolgozzuk. A citromlével és a rummal ízesítjük, majd 3 deci joghurtot adunk hozzá.
A zselatint a maradék 1 dl-be szórjuk, és a tűzre téve folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg teljesen fel nem oldódik a joghurtban.
Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a joghurtos tejszínhabba forgatjuk.
A piskótát egy kapcsos tortaformába tesszük. A piskóta szélét kirakjuk fél eprekkel.
A joghurtkrémet egyenletesen a piskótára öntjük. Elsimítjuk, és hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.
Tálaláskor a tortát forró vízbe mártott késsel a forma mentén belül körbevágjuk és a tortakarikát eltávolítjuk róla.
A tetejét megpakoljuk eperrel.
Hány személyre? 4
Elkészítési idő 60 Perc
A tojások fehérjét habosra keverjük, és apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük, s fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet pici sóval felforraljuk, lassan beleszórjuk a darát, állandó keveréssel 10-15 perc alatt megfőzzük, majd belekeverjük a mandulát, a cukrot, és a margarint. Időnként megke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes18 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ: 1. A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk....
Elkészítési idő: 50 perc+hűtés Nehézség: Nehéz