- 6-7 szem közepes alma – ez kb. 45 dkg
- 10 dkg szezámpehely vagy apró szemű szezámmag
- 1 ek kókuszzsír
- 2 ek eritrit
- 4 zacskó Oetker zselatinlap (24 lap)
6-7 szem közepes alma – ez kb. 45 dkg – Hámozzunk meg és vágjuk vékony lapokra, majd locsoljuk meg egy egész citrom levével.
10 dkg szezámpehely vagy apró szemű szezámmag. Érdemes szezámpelyhet beszerezni, mert a textúrája a süteményben sokkal selymesebb lesz. A szezámpelyhet 1 evőkanál kókuszzsíron világosra pirítsuk meg, majd adjunk hozzá 2 evőkanál eritritet. Béleljünk ki fóliával egy mély formát és egyengessük el benne a pirított édes szezám keveréket.
A citromos cikkekre vágott almát terítsük szét a szezámos alapon.
4 zacskó Oetker zselatinlapot haszáljunk (24 lap) – szándékosan nagy mennyiség, mely pótolható étkezési zselatinnal, és gondolom sokkal gazdaságosabb is. (A zselatin fogyasztásának nagy jelentősége van!) – A zselatinlapokat az előírás szerint használjuk – hideg vízben áztatás, forró vízben feloldás + ízlés szerint eritrit 3-4 ek.
A szezám-almás alapra szórjunk kandírozott narancshéjat, mint ahogy én tettem, vagy pikánsabbá tehetjük a sütit mézeskalács fűszerkeverékkel is.
Legvégül a zselatint öntsük rá a süteményre és hagyjuk, hogy megdermedjen. A folyékony zselatin átjárja a “tésztát”. Lehűtve különösen finom!
Amikor kész, akkor ügyesen emeljük ki a fóliával együtt a formából a süteményt és ízlés szerint vágjuk fel.
A tojást a porcukorral, margarinnal, túróval, a reszelt citromhéjjal és a van.cukorral habosra keverjük. A zselatint megáztatjuk a vízben és ráötjük a felforralt tejet. A túrós ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban egyesítse az összes száraz hozzávalót, kivéve a cukrot. Félretesszük. A második tálban keverje ki a cukrot, az olajat, a tojást, a vaníliakivonatot és az almaszószt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók a piskótához Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral. Majd tegyük hozzá az olvasztott vajat. Ezt követően szitáljuk rá a kakaóport, illetve a szó...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA vajat a csokival megolvasztjuk. Ehhez használhatjuk a mikrohullámú sütőt, vagy egy kis edényben is olvaszthatjuk, de akkor folyamatosan kevergetnünk kell. Ha kész, hagyjuk hűlni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű