40g vaj
10g karobpor
40 ml gyümölcslé (én meggyet facsartam ki)
2 tojássárgája
40g fehérjoghurt
3g szódabikarbóna
30g zabpehelyliszt
50g tönkölyliszt
házi túró
aszaltszilvalekvár
40g vaj,10g karobpor,40 ml gyümölcslé (én meggyet facsartam ki) tűzön összeolvaszt, ha kihűlt, hozzá 2 tojássárgája,40g fehérjoghurt, ezután 3g szódabikarbóna,30g zabpehelyliszt,50g tönkölyliszt.ezt tepsibe sütöttem 180 fokon 12-15 perc,attól függ milyen vastag a tészta. Miután picit hűlt, kivágtam 3 kört, és töltöttem túrókrémmel. Mivel házi túrót használtam, a keménysége adott volt,így csak picike meggylevet tettem hozzá,hogy mixerelhető és sima legyen. A rétegek közé aszaltszilvalekvart is tettem a túró hegyé (előre áztattam pár szemet, és mixereltem) aztán ezzel a krémmel bevontam,és a tészta maradékából vágtam ki szívet,többit összemorzsoltam
fekete tészta A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporr...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: Könnyűtészta...........a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és beletesszük a sütőporral elkevert lisztet a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a többi anyaghoz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: - 8 tojás fehérjét és sárgáját külön választjuk a sárgájától - A fehérjét kemény habbá verjük - Beleadjuk a kristálycukrot és tovább verjük - Végül a 8 tojás sárgájával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű