tésztához:
4 tojás
4 ek. langyos víz
20 dkg cukor
13 dkg liszt
fél csomag sűtőpor
2 ek. olaj
1.5 ek. kakaó
krémhez:
70 dkg gesztenyemassza
27 dkg margarin
15 dkg cukor
izlés szerint rumaroma
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
A tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem mig habos nem lesz.Ez kb:5 perc.Most adom hozzá a kakaóporos,sütőporos lisztet és alaposan eldolgozom.Lehet bele tenni egy kis rumaromát is.
A tojásfehérjét pici sóval keményre verem,majd előszőr csak egy keveset keverek a tésztához/ezt lehet gyorsan elkeverni/.A maradék habot nagyon óvatosan és nagy mozdulatokkal kell hozzá keverni.hogy ne törjön össze a hab.Egy sütőpapirral kibélelet 26 cm-s torta formába öntöm a masszát és 190-200 fokon kb:28-30 perc alatt megsütöm.Ezután megvárom míg kihül.Addig elkészitem a gesztenyekrémet.
A gesztenyemasszát átpaszirozom és hozzá adom a porcukrot és margarint,krémesre keverem.A pudingport a 3 dl tejben megfözöm,megvárom mig langyos lesz és ekkor keverem a gesztenyés masszához.
Ekkora már kihült a tészta.Az aljáról leveszem a sütőpapirt és vissza teszem a formába.A krémet rákenem egyenletes vastagságba.
A tetejére egy csomag tejszinhabport elkeverek 1.5 dl tejje l/jó keményre/ és a gesztenyés rétegre rákenem.
1 tábla tej vagy étcsokit burgonya hámozóval szép pici szeletekre "hámozom" és ezt a tejszin tetejére rászoróm.Hűtőbe rakom egy kicsit,hogy dermedjen meg.Utána már szeletelhető !
1A sütőt előmelegítjük 150 C fokra, légkeverésen. 2A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. 3Miután a tojásokkal jól elkevertük, belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, néhány szem kivételével apróra vágjuk. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOreo réteg A kekszet morzsásra összetörjük (lehet darálni is). Egy kis adag összemorzsolt kekszet félreteszünk díszítésre a torta tetejére. Közben a vajat megolvasztjuk a mikró...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Vajazzunk ki egy 20 cm-es tortaformát. Habverő segítségével keverjük össze a vajat a porcukorral, amíg könnyű és krémes nem lesz. Adjuk a keverékh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű