Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejszines gesztenyetorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához:
4 tojás
4 ek. langyos víz
20 dkg cukor
13 dkg liszt
fél csomag sűtőpor
2 ek. olaj
1.5 ek. kakaó
krémhez:
70 dkg gesztenyemassza
27 dkg margarin
15 dkg cukor
izlés szerint rumaroma
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem mig habos nem lesz.Ez kb:5 perc.Most adom hozzá a kakaóporos,sütőporos lisztet és alaposan eldolgozom.Lehet bele tenni egy kis rumaromát is.
A tojásfehérjét pici sóval keményre verem,majd előszőr csak egy keveset keverek a tésztához/ezt lehet gyorsan elkeverni/.A maradék habot nagyon óvatosan és nagy mozdulatokkal kell hozzá keverni.hogy ne törjön össze a hab.Egy sütőpapirral kibélelet 26 cm-s torta formába öntöm a masszát és 190-200 fokon kb:28-30 perc alatt megsütöm.Ezután megvárom míg kihül.Addig elkészitem a gesztenyekrémet.

A gesztenyemasszát átpaszirozom és hozzá adom a porcukrot és margarint,krémesre keverem.A pudingport a 3 dl tejben megfözöm,megvárom mig langyos lesz és ekkor keverem a gesztenyés masszához.
Ekkora már kihült a tészta.Az aljáról leveszem a sütőpapirt és vissza teszem a formába.A krémet rákenem egyenletes vastagságba.
A tetejére egy csomag tejszinhabport elkeverek 1.5 dl tejje l/jó keményre/ és a gesztenyés rétegre rákenem.
1 tábla tej vagy étcsokit burgonya hámozóval szép pici szeletekre "hámozom" és ezt a tejszin tetejére rászoróm.Hűtőbe rakom egy kicsit,hogy dermedjen meg.Utána már szeletelhető !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Raffaello - Torte
Raffaello - Torte

Die Gelatine in Wasser nach Packungsanleitung einweichen. Die Quarkcreme mit Joghurt, Vanillezucker und Zitrone verrühren, Ananasstücke unterheben. Cremefine steif schlagen. Ge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós-Karamellás Torta
Sós-Karamellás Torta

Piskóta készítése: A 8 tojás sárgáját, 7 evőkanál forró vizet, 35dkg cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a tojás felvert habját. Sütő form...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Francia  mandulás csokitorta (liszt nélkül)
Francia mandulás csokitorta (liszt nélkül)

A sütőt előmelegítem 150 °C -ra, a tortaformát sütőpapírral bélelem, majd félreteszem. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá v...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Békebeli  Orosz krémtorta (Andi)
Békebeli Orosz krémtorta (Andi)

♥ Tészta: 7 tojást válasszuk ketté. A tojássárgáját keverjük habosra 7 dkg kristálycukorral. A tojásfehérjét verjük habbá 7 dkg kristálycukorral. Vigyázzunk, hogy ne verjük tú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk