Családireceptkönyv.hu

Tejszines gesztenyetorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához:
4 tojás
4 ek. langyos víz
20 dkg cukor
13 dkg liszt
fél csomag sűtőpor
2 ek. olaj
1.5 ek. kakaó
krémhez:
70 dkg gesztenyemassza
27 dkg margarin
15 dkg cukor
izlés szerint rumaroma
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem mig habos nem lesz.Ez kb:5 perc.Most adom hozzá a kakaóporos,sütőporos lisztet és alaposan eldolgozom.Lehet bele tenni egy kis rumaromát is.
A tojásfehérjét pici sóval keményre verem,majd előszőr csak egy keveset keverek a tésztához/ezt lehet gyorsan elkeverni/.A maradék habot nagyon óvatosan és nagy mozdulatokkal kell hozzá keverni.hogy ne törjön össze a hab.Egy sütőpapirral kibélelet 26 cm-s torta formába öntöm a masszát és 190-200 fokon kb:28-30 perc alatt megsütöm.Ezután megvárom míg kihül.Addig elkészitem a gesztenyekrémet.

A gesztenyemasszát átpaszirozom és hozzá adom a porcukrot és margarint,krémesre keverem.A pudingport a 3 dl tejben megfözöm,megvárom mig langyos lesz és ekkor keverem a gesztenyés masszához.
Ekkora már kihült a tészta.Az aljáról leveszem a sütőpapirt és vissza teszem a formába.A krémet rákenem egyenletes vastagságba.
A tetejére egy csomag tejszinhabport elkeverek 1.5 dl tejje l/jó keményre/ és a gesztenyés rétegre rákenem.
1 tábla tej vagy étcsokit burgonya hámozóval szép pici szeletekre "hámozom" és ezt a tejszin tetejére rászoróm.Hűtőbe rakom egy kicsit,hogy dermedjen meg.Utána már szeletelhető !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Vizes piskóta
Vizes piskóta

Egyes fokozaton 40 percig sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Nyers, vegán csokitorta
Nyers, vegán csokitorta

Az avokádó akkor jó, ha már elég érett, kicsit puha, ha megnyomjuk az ujjunkkal. Az alaphoz a kókuszzsírt hagyjuk szobahőmérsékleten megolvadni, majd összekeverjük a hozzávalókkal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Fatörzs torta
Fatörzs torta

A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a mara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Red velvet- Vörös bársony torta
Red velvet- Vörös bársony torta

A puha vajat egy kevés cukorral habosra verjük egy kézi robotgép segítségével, majd hozzáadjuk az egyik tojást, és tovább habosítjuk, ismét cukor jön bele, majd tojás és a mara...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk