6 tojás
6 ek.liszt
6 ek. cukor+ 3 csipetnyi a tepsibe
1 csipetnyi só
1 ek.olaj
3 db alma, reszelt citromhéj
A sziruphoz 2 ek cukor, 5 dkg vaj, 1 dl víz,1 vaníliacukor
1. Egy kis lábasban a vajjal , a vízzel és a cukorral, vaníliával szirupot készítünk.
2. Ameddig a szirup felfő megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt..Egy citrom héját lereszeljük és ezzel meghintjük az almát.
3. Kapcsos tortaformát papírral kibéleljük,megvajazzuk 3-4 csipetnyi kristálycukorral meghintjük, majd szépen elrendezzük benne az almákat. ( a tortaforma átmérője 27 cm)
4. A sziruppal nyakon öntjük a gyümölcsöt.
5.Betesszük a sütőbe 180 fokon légkeverésen 10 percig sült.
6.Közben elkészítettem a piskótát, félig felverem a tojás fehérjét egy csipetnyi sóval , majd beleteszem a cukrot és kemény habot verek, lassan beleengedem a tojások sárgáját, egy kisebb habverővel lazán
összekeverem, majd beleteszem, a lisztet, lazán összekavarom, és hozzáadok egy evőkanálnyi olajat.
7. Kivesszük a sütőből a gyümölcsös alapot, ráöntjük a piskóta masszát és készre sütjük(tűpróbával ellenőrizzük).
8. Tortaformára borítjuk , a tetején lesznek a gyümölcsök.A tetejére habot és csokidarát tettem
A kekszet a kakaóval és a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a rumaromát. A tejben felolvasztjuk a margarint és hozzáadjuk a kekszes keverékhez.Jól összedolgozzuk, majd egy kapcsos...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az epret csumázzuk, mossuk, lecsepegtetjük. 2. A tejszínt kemény habbá verjük. 3. A pudingot a 7 dl tejben 4 ek cukorral megfőzzük. 4. A 1,5 dl tejet a vaníliás cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Elektromos habverővel 4-5 perc alatt fehéredésig, nagyon habosra keverjük az egész tojásokat a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, majd a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kakaós lapot ráhelyezzük a tálra, amin majd tálaljuk a tortát. (Kapcsos tortaformát csatoljuk a torta köré, hogy tartsa meg a krémeket, a zselatint, míg megkötnek.)...
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Nehézség: Könnyű