Piskótához: 8 tojás, 20 dkg kristálycukor, 25 dkg liszt
Puncslé elkészítéséhez: 38 dkg víz, 38 dkg cukor,250 ml rum,4 dkg vaníliás cukor, 2,5 dkg reszelt citromhéj, 6 dkg reszelt narancshéj,
Díszítéshez, töltelékhez: 20 dkg baracklekvár,20 dkg fondant (cukormáz), 5dkg kókuszreszelék
Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a felvert fehérjéhez keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőpapírral bélelt tortaformában 160 fokon lassan aranybarnára kisütjük.
Sütési praktika: Fogpiszkálóval megszúrjuk a piskótát, ha nem ragad rá a tészta a fogpiszkálóra, a tészta átsült.
Amikor kihűlt a piskóta, a széle mentén 1 cm-re vágjuk körbe, majd oldalról egy helyen bevágva emeljük ki a közepét. Az így üres belsejű piskótakarikát tegyük egy tortakarikába, amiben a tortát fogjuk összeállítani, majd a belsejét kenjük át forró baracklekvárral.
A másik piskótalapot szeleteljük fel 2-2,5 cm széles kockákra, majd merítsük bele a puncs lébe, és keverve rakjuk bele a lekvárral megkent piskótakarikába.
A puncslé darabos részeit (citromhéj, narancshéj) ne felejtsük el a rétegek közé szórni, majd a tetejét pedig egy vékony piskótalappal zárni. Hűtőben lepréselve tároljuk, díszítésként pedig rózsaszín fondant-nal áthúzzuk, pirított kókuszreszelékbe panírozzuk.
Tetejére a MÁZ: 20 dkg porcukor,3 evőkanál málnaszörp,1 tojásfehérje rumaroma
A mázhoz a porcukrot keverd el a málnaszörppel, a tojásfehérjével, a rumaromával, langyosítsd meg, majd kend egyenletesen a torta tetejére. Tedd a hűtőbe, és ha a máz megköt, hideg vízbe mártogatott késsel szeleteld.
A tészta hozzávalóiból elkészitjük a piskóta lapot,amit kihülés után három lapra vágunk. A krémhez a pudingot,cukrot,vaniliás cukrot,3 dl tejet összekeverünk,felfőzzük.A zselatint...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 evőkanál porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok), hogy jól össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztára hasonló m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát készítjük el először Krémet,hogy hűljön A burkoló masszát kinyújtjuk Vajas krém a burkoló massza alá Díszítés
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: Nehéz