♥ 26 cm átmérőjű tortához ♥
8 tojás
40 dkg cukor
200 g ét csoki
400 g vaj
2 vaníliás cukor
4 evőkanál kakaó
Előkészítjük a hozzávalókat: Az étcsokit lereszeljük, vagy kisebb darabkákra vágjuk, a kakaót átszitáljuk.
A tojásokat keverőtálba törjük, rámérjük a cukrot, vaníliás cukrokat, mixerrel felhabosítjuk, majd forró vízgőz fölé helyezzük, és jó habosra keverjük. A gőzről levéve beledolgozzuk az olvasztott csokit, kakaóport majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön.
Miután lehűlt hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat és együtt jó habosra keverjük.
A cukrot, a tojássárgáját kikeverjük fehéredésig, a fehérjét habbá amibe a grízzel elkevert megy szemeket rakjuk, majd a darált mogyorót végül a tojássárgáját. Kivajazott liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.8 tojásból piskótát készítünk, melyet egy 24 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk. A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA darált kekszet kavard össze a vajjal. Egy lekapcsolható oldalú tortaformát kenj ki vajjal, vagy béleld ki papírral és nyomkodd bele a kekszes masszát, félórára tedd hűtőbe. A teh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja. A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. J...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű