♥ 26 cm átmérőjű tortához ♥
8 tojás
40 dkg cukor
200 g ét csoki
400 g vaj
2 vaníliás cukor
4 evőkanál kakaó
Előkészítjük a hozzávalókat: Az étcsokit lereszeljük, vagy kisebb darabkákra vágjuk, a kakaót átszitáljuk.
A tojásokat keverőtálba törjük, rámérjük a cukrot, vaníliás cukrokat, mixerrel felhabosítjuk, majd forró vízgőz fölé helyezzük, és jó habosra keverjük. A gőzről levéve beledolgozzuk az olvasztott csokit, kakaóport majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön.
Miután lehűlt hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat és együtt jó habosra keverjük.
TORTAALAP: 1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össz...
Elkészítési idő:A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsire simítjuk, majd el...
Elkészítési idő:◾️A tojások kettéválasztásával kezdjük a süti készítését. ◾️A sárgájához hozzáadjuk az édesítőt és habosra keverjük. ◾️Mehet bele a keményítő valamint a sütőpor is és beledolgozz...
Elkészítési idő: 20 perc