A sütialaphoz
1 tojás
50 g kókuszolaj
30 g eritrit
200 g őrölt mandula
30 g mandulaliszt
1 tk. sütőpor
1/ tk. őrölt fahéj
A torta törzséhez
2 tojás
400 g natúr sajtkrém, pl mascarpone
100 g eritrit
1 vaníliarúd
1 citrom kifacsart leve
1.A tojást, a kókuszolajat és az édesítőt habverővel keverd simára.
2. Külön tálkában keverd össze a darált mandulát, a mandula lisztet, a sütőport, és a fahéjat.
3. A lisztkeveréket borítsd bele a tojásos alapba és habverővel keverd simára. Masszív, morzsalékosodó tésztát kapsz - ez lesz a torta alapja.
4. Egy kapcsos tortaformát oldalt és alul is bélelj ki sütőpapírral, majd nyomkodd bele a torta alapjának tésztáját úgy, hogy körben legyen egy kicsi pereme is.
5. A tortatörzshöz válaszd ketté a tojásokat, a fehérjéből verj kemény habot. A tojások sárgájához add hozzá a sajtkrémet, a 100 g édesítőt, a fél citrom kifacsart levét, illetve a vaníliarúd kikapart belsejét, majd keverj ki belőle egy sima masszát. Ebbe forgasd bele óvatosan a tojáshabot, majd az így kapott krémet simítsd rá a tortaalapra.
6. Mehet is a sajttorta a 160 fokra előmelegített sütőbe! 50 perc alatt lesz kész!
Tipp: Ha a citrom héját is belereszeled, még intenzívebb lesz a citromos íz a krémben!
Piskóta: a 6 tojást mindegyikét kettéválasztjuk. A fehérjéket felverjük, és külön a sárgájákat is kikeverjük 6 ek cukorral. Majd az egészet összekeverjük, és apránként fakanállal h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA 4 fehérjét habnak felverjük. A 4 sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a 4 ek forró vizet, és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, sütőport, végül óva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a cukrot és a sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat, majd a tojást is belegyúrjuk. Ha szépen összeállt a tészta fóliába csomagoljuk és 1/2 órára a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: 2 nagyobb tepsit sütőpapírral borítunk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tésztához az egész tojásokat, valamint a 2 tojássárgáját mély keverőtálba tesszük, hozzákana...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű