menu

Családireceptkönyv.hu

Epres túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kerek piskótatortalap 1/3-ad része,
3-4 evőkanál pikáns lekvár,
40 dkg tehéntúró,
4 dl tejszín,
4 evőkanál zselatin,
½ citrom reszelt héja,
60 dkg eper,
2 dkg vaníliás cukor,
8 dkg porcukor,
1 zacskó tortabevonó zselé

Elkészítés:


piskótatortát széltében 3 lapra vágjuk (kettőt majd egyéb célra használunk el), és egy akkora, lehúzható karikával működő tortaformába tesszük, hogy lehetőleg minél tökéletesebben kitöltse (a készen kapható piskótatorták általában 20-22 cm átmérőjűek), megkenjük eper- vagy ribizlilekvárral.
Az eper 1/3-ad részét, legszebbeket félretesszük a díszítéshez, a többit alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük, a szárakat eltávolítjuk – ha túl nagyok a szemek, szeletekre, gerezdekre vágjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a reszelt citromhéjat: a zselatint 6 evőkanál vízzel, lassú tűzön, állandóan kevergetve csak addig melegítjük, amíg teljesen el nem olvad; a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A túróba lazán belekeverjük a langyosra hűlt zselatint, kanalanként a tejszínhabot. A massza felét a piskótalap tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék masszával, fóliával betakarjuk és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. (Még jobb, ha előző este elkészítjük.)
Fogyasztás előtt legalább 1 órával a tetejét díszítjük a félretett, megmosott, lecsepegtetett, felszeletelt eperszemekkel, bevonjuk a (zacskón olvasható utasítás szerint elkészített) tortazselével és legalább fél órára hidegre tesszük.
Tálaláskor lehúzzuk róla a tortakarikát és a fém tortalappal együtt tálra csúsztatjuk. Külön tálkában tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Epres túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Hólabda torta
Hólabda torta

A sütőt előmelegítjük 165 fokra. A tojásokat (nem kell kettéválasztani) a kristálycukorral felverjük habosra (fehéredésig). Hozzá szitáljuk a liszt, kakaópor, sütőpor ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Egyiptomi álom
Egyiptomi álom

A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot . A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához szitáljuk. Végü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis mogyorókrém torta
Csokis mogyorókrém torta

6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele. A tojások sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Diótorta
Diótorta

Piskóta: 6 tojás fehérjét + 6 ek cukrot kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját. Ezután belekeverem a diós keveréket (4 ek dió + 1/4 tk sütőpor + 4 ek liszt). Ha megsült...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk