6 db kifli
6 dl tej /szikkadt kifli esetén több/
4 db tojás
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor vagy aroma
pici só
reszelt citromhéj
mazsola
A kifliket kb 3 centis darabokra karikázom és egy nagyobb tálba rakom. A mazsolát beáztatom, a tojásokat szétválasztom.
A tejet felforrósítom és beleteszem a vajat/margarint, jól elkeverem benne, hogy elolvadjon, majd a kiflikre öntöm. Amíg ázik, addig a szétválasztott tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverem és a megáztatott kiflikhez adom, lágy mozdulatokkal összekeverem, hozzáadom a mazsolát is. A tojás fehérjét habbá verem, majd ezt is óvatos mozdulatokkal hozzáadom a kiflihez.
Közepes nagyságú, zsírozott, zsemlemorzsával megszórt , tepsibe simítom és közepes tűznél szép rózsaszínűre sütöm.
Porcukorral megszórva tálalom, de lehet lekvárral vagy bármilyen édes öntettel is kínálni.
Egy sűrű, tartalmas leves után második fogásként is, desszertként is fogyasztható.
Aki szereti, dúsíthatja a mazsolán kívül aszalt gyümölcsökkel is!
A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A lisztet a cukrokkal , a margarinnal, a tojással, és a tojás sárgával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta minden hozzávalóját egy mély tálba mérjük és egyneművé kavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a szódabikarbónát a lisztben vagy a dióban vegyítsük el! 2. Egy tortaformát vas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük. 2. Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze tel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű