6 db kifli
6 dl tej /szikkadt kifli esetén több/
4 db tojás
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor vagy aroma
pici só
reszelt citromhéj
mazsola
A kifliket kb 3 centis darabokra karikázom és egy nagyobb tálba rakom. A mazsolát beáztatom, a tojásokat szétválasztom.
A tejet felforrósítom és beleteszem a vajat/margarint, jól elkeverem benne, hogy elolvadjon, majd a kiflikre öntöm. Amíg ázik, addig a szétválasztott tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverem és a megáztatott kiflikhez adom, lágy mozdulatokkal összekeverem, hozzáadom a mazsolát is. A tojás fehérjét habbá verem, majd ezt is óvatos mozdulatokkal hozzáadom a kiflihez.
Közepes nagyságú, zsírozott, zsemlemorzsával megszórt , tepsibe simítom és közepes tűznél szép rózsaszínűre sütöm.
Porcukorral megszórva tálalom, de lehet lekvárral vagy bármilyen édes öntettel is kínálni.
Egy sűrű, tartalmas leves után második fogásként is, desszertként is fogyasztható.
Aki szereti, dúsíthatja a mazsolán kívül aszalt gyümölcsökkel is!
A tojásokat a cukorral felverjük és hozzáadjuk a tejet,fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és simára keverjük a tojásos-tejes résszel, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk fel, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A többi hozzávalót tegyük egy tálba, majd öntsük rá a felfuttatott élesztőt, keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNarancsot alaposan megmossuk, a vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancshéjat és a narancs kifacsart levét is....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű