menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás csokoládés joghurttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Brownie:
100 g tej/étcsoki
110 g vaj
220 g cukor
80 g liszt
30 g kakaó(keserű!)
1 ek vaníliaaroma
2 db tojás
1/2 kávéskanál sütőpor
Krém:
640 g natúr joghurt
80 g fehér csokoládé
230 g cukor
28 g vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 cs habfixáló
200 g málna
8 db lapzselatin
Málnazselé:
120 g málna
6 ek cukor
5 g zselatin
2 ek víz
Csokikrém:
100 g tejcsokoládé/étcsokoládé
10 g vaj
95 g Meggle cukrászhab (habtejszín)
(ha tejcsokoládéval készül, akkor 5 g zselatin+2 ek víz)

Elkészítés:


Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.

Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.

Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)

4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze. Verjük kemény habbá a habtejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.

Osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyiket tegyük be a hűtőbe.

A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez. Öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.

A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.) Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe.

A maradék 4 db lapzselatint áztassuk hideg vízbe.

A félretett krémhez kavarjuk hozzá az összetört málnát. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a málnás krémhez. Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára.

Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt.

(Ha tejcsokoládéból készítjük, akkor érdemes zselatint is tenni bele, hogy biztosan megkössön, ehhez a zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz.)

Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


25 cm-es

Málnás csokoládés joghurttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPERKRÉM TORTÁBA
EPERKRÉM TORTÁBA

A joghurtból 1 dl-t langyosra felmelegítek és elkeverem benne a zselatint, majd hozzáöntöm a többi joghurthoz és hűtőbe teszem. A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a jogh...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Citromos joghurttorta
Citromos joghurttorta

Tészta A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és beleforgatjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
TÚRÓS ZEBRATORTA
TÚRÓS ZEBRATORTA

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kinyújtjuk 5-6 cm-rel nagyobbra, mint a tortaforma. A tészt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csíkos tejszínes túrós torta
Csíkos tejszínes túrós torta

Tészta A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük. Tortaformában megsütjük, kihűtjük. Krém A zse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk