Tészta:
Negyed kiló porcukor, negyed kiló darált dió, 10 szem darált pörkölt kávé, 8 tojás.
Töltelék:
22dkg darált dió_ 1csésze tej, 6 kanál vaníliás cukor, 20 dkg vaj
A tésztához felsorolt anyagokat jó keményre kikeverjük, és két vagy három részben kisütjük.
A töltelékhez a daráltdiót a vaniliás cukorral és a tejjel megfőzzük. Ha kihűlt, a vajjal fehérre kikeverjük.
Tetszés szerint állítjuk össze a tortát.
A sütésnél vigyázni kell, hogy ne égjen meg a tészta, és sűljön meg a közepe is, ezért mindenképpen több részben kell sütni!!
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra. A morzsa alj hozzávalóit összedaráljuk egy konyhai aprítóban, majd lenyomkodjuk egy 17 cm átmérőjű, 3 cm magas piteformába. Az előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: NehézElőször elkészítjük a rózsaszín krémet. Ehhez felforraljuk a tejet, egy pár kanál plusz tejben kikeverjük a pudingport, majd a forró tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Még melegen ho...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Közepes160 fokon erdemes sutni :) Aki megsutotte azt mondta edesites nelkul is tokeletes nagyon finom :) Szoval hajra
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz felett sűrű krémet fűzünk belőle, habverővel állandóan keverve. Miután kihűlt, 30 dkg vajjal habosra keverjük
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes