menu

Családireceptkönyv.hu

Nagymamák diótorta receptje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
Negyed kiló porcukor, negyed kiló darált dió, 10 szem darált pörkölt kávé, 8 tojás.
Töltelék:
22dkg darált dió_ 1csésze tej, 6 kanál vaníliás cukor, 20 dkg vaj

Elkészítés:


A tésztához felsorolt anyagokat jó keményre kikeverjük, és két vagy három részben kisütjük.
A töltelékhez a daráltdiót a vaniliás cukorral és a tejjel megfőzzük. Ha kihűlt, a vajjal fehérre kikeverjük.
Tetszés szerint állítjuk össze a tortát.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sütésnél vigyázni kell, hogy ne égjen meg a tészta, és sűljön meg a közepe is, ezért mindenképpen több részben kell sütni!!

Nagymamák diótorta receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Banán-torta
Banán-torta

A sütőt előmelegítjük 170 C-ra. A morzsa alj hozzávalóit összedaráljuk egy konyhai aprítóban, majd lenyomkodjuk egy 17 cm átmérőjű, 3 cm magas piteformába. Az előmelegített sütőben...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
Métereskalács- torta
Métereskalács- torta

Először elkészítjük a rózsaszín krémet. Ehhez felforraljuk a tejet, egy pár kanál plusz tejben kikeverjük a pudingport, majd a forró tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Még melegen ho...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Répatorta
Répatorta

160 fokon erdemes sutni :) Aki megsutotte azt mondta edesites nelkul is tokeletes nagyon finom :) Szoval hajra

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos krém
Citromos krém

Gőz felett sűrű krémet fűzünk belőle, habverővel állandóan keverve. Miután kihűlt, 30 dkg vajjal habosra keverjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk