60 dkg háztartási keksz, 10 dkg töltetlen kakaós keksz
2 dl tej, 5 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 5 dkg cukrozatlan kakaópor
20 dkg barna cukor
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé, 5 dkg keserű csokoládé
1 teáskanálnyi vaj, 3 evőkanál habtejszín
A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.
Tészta: A cukrot, a mézet és a vajat tegyük egy nagyobb lábasba. Közepes lángon melegítsük őket össze, míg a vaj és a cukor el nem olvad teljesen. Amikor teljesen megolvadt a vaj...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A kész piskóta tetejét levágom és a belsejét kivájom,hogy a szélén kb 2 cm vastagságú maradjon. Egy tálba teszem a piskótához az összetört ba...
Elkészítési idő: kb 85 perc Nehézség: Könnyűa tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a cukorral kikeverjük a fehérjét kemény habbá verjük.. a sütőport elkeverjük a liszttel és a lisztet összekeverjük a sárgákkal majd óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA datolyát pár órára beáztatjuk a kókusztejbe, botmixerrel pépesítjük, majd egy keverőtálban az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma kapcsos rés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű