60 dkg háztartási keksz, 10 dkg töltetlen kakaós keksz
2 dl tej, 5 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 5 dkg cukrozatlan kakaópor
20 dkg barna cukor
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé, 5 dkg keserű csokoládé
1 teáskanálnyi vaj, 3 evőkanál habtejszín
A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.
Egy fazékba keverjük össze a tojássárgáját a cukorral teljesen simára. Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és egy kis tejet keverjük simára, majd a maradék tejjel keverjük még át. F...
Elkészítési idő: kb.1 óra Nehézség: KönnyűA diót durvára vágjuk, és sütőben kicsit megpörköljük. A tojásokat szétválasztjuk. Egy lábosba beletesszük a mézet, adunk hozzá 5 evőkanál cukrot. Feltesszük a tűzre, összeolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKemény habbá verjük a tojások fehérjét a barna cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a darált mandulát. Sütőpapírral béleljük a tortaformát, és belesimítjuk a tésztát. 190 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű