2x3 tojásból kerek kakaós piskótát, 1 tepsiben sült 6 tojásos fehér piskótát, amit felcsíkoztam, 1. krém: 3 dl tej, 1 cs. vaníliás puding sűrűre, mikor levettem 5 dkg fehércsokit olvasztottam bele, kihűtöttem, 15 dkg porcukor és 15 dkg ráma keverékével egybe, 2. krém: 3 egész tojás, 3 evőkanál, kakaó, 20 dkg porcukor, 5 dkg étcsoki gőz fölött, nem kell állandóan kavarni, amikor jó sűrű, nehezen folyik le a habverőről, levesszük, rumaromát teszek bele, kihűtöm, majd 25 dkg rámával habosra kavarom, kicsit hűtőbe teszem, a fehér piskóta csíkokat megkenni csoki krémmel és egymásköré tekerem, a kakaósat fehér krémmel kenem meg, rá a feltekert piskóta, fehér krém, kakaós lap, tetejére, oldalára vékony krém réteg, erre 1 torta bevonó, amit lecsurgatok az oldalán, maradék krémmel díszítem.
A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A győri zabfalatokat mozsárban összetörjük, belekeverjük a vajat és belelapítjuk a tortaforma aljába. Kívülről kezdve sorba rakjuk eperrel. Kb. egy órára hűtőbe tesszük. 2. A t...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokosra (alsó-felső sütés). A tojásokat a nyírfacukorral nagyon habosra keverjük, gépi habverővel úgy öt percig. Hozzáadjuk a felolvasztott kókuszzsírt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű