2 tojás
8 dkg erythritol (por alakú)
2 ek. olíva olaj
1 narancs reszelt héja (opcionális)
1 dl friss narancslé
12 dkg gesztenye liszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
3 dkg őrölt mandula
1/2 tk. sütőpor (gluténmentes)
A krémhez:
2,5 dl kókuszkrém
3 ek. erythritol (ízlés szereint)
3-4 ek. cukormentes áfonyalekvár
5 dkg friss áfonya a díszítéshez
A tojásokat a por alakú erythritollal fehéredésig kevertem, a száraz anyagokat elvegyítettem, félretettem. A tojáshoz adtam a narancs reszelt héját, ha nem kezeletlen a narancs, akkor kimaradhat, a narancs levét és az olíva olajat, összekevertem. A száraz hozzávalókat beleforgattam, kókuszvajjal kikent szilikon formába öntöttem, 180 fokon nálam kb. 20 perc alatt kész volt. Nem szabad túlsütni, akkor száraz lesz. 10 percet hagytam a formában hűlni, majd óvatosan rácsra borítottam és teljesen kihűtöttem. A kókuszkrémet, amit előtte jól behűtöttem, krémesre kevertem az édesítővel és pici citromlével. Nem vertem fel, csak addig kevertem, amíg krémes állaga nem lett, rákentem a torta tetejére, az áfonyalekvárral spirálosra kevertem, de teljesen össze is lehet keverni.
Trollanyu
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, a sütőporral és a szódabikarbónával összevegyített lisztet, végül pedig a barackbefőtt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá vertem. A tojássárgát a vízzel elkevertem és a ledarált kókuszreszeléket(amiben elkevertem előzőleg a konjac lisztet) hozzáadtam. A hab f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojássárgáját egyesével lassan hozzákeverjük, majd az étcsokit is. A tojásfehérjét a kristálycukorral habosra verjük, majd a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojást a cukorral majd adjuk hozzá a tehéntúrót, a szódabikarbónát, a sót és egy bögre lisztet, keverjük össze habverővel vagy kézi robotgéppel. Adjunk hozzá még egy b...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű