2 tojás
8 dkg erythritol (por alakú)
2 ek. olíva olaj
1 narancs reszelt héja (opcionális)
1 dl friss narancslé
12 dkg gesztenye liszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
3 dkg őrölt mandula
1/2 tk. sütőpor (gluténmentes)
A krémhez:
2,5 dl kókuszkrém
3 ek. erythritol (ízlés szereint)
3-4 ek. cukormentes áfonyalekvár
5 dkg friss áfonya a díszítéshez
A tojásokat a por alakú erythritollal fehéredésig kevertem, a száraz anyagokat elvegyítettem, félretettem. A tojáshoz adtam a narancs reszelt héját, ha nem kezeletlen a narancs, akkor kimaradhat, a narancs levét és az olíva olajat, összekevertem. A száraz hozzávalókat beleforgattam, kókuszvajjal kikent szilikon formába öntöttem, 180 fokon nálam kb. 20 perc alatt kész volt. Nem szabad túlsütni, akkor száraz lesz. 10 percet hagytam a formában hűlni, majd óvatosan rácsra borítottam és teljesen kihűtöttem. A kókuszkrémet, amit előtte jól behűtöttem, krémesre kevertem az édesítővel és pici citromlével. Nem vertem fel, csak addig kevertem, amíg krémes állaga nem lett, rákentem a torta tetejére, az áfonyalekvárral spirálosra kevertem, de teljesen össze is lehet keverni.
Trollanyu
Elkészítés 1A kész piskótalapot visszatesszük a 26 cm átmérőjű tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet. 2Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtortaalap A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vajat, a tojásokat, és a tejet egy nagy keverőtálba kimérjük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Spatulával vagy faka...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát. Egy 26 cm-es formában, 160 C fokon előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű