2 tojás
8 dkg erythritol (por alakú)
2 ek. olíva olaj
1 narancs reszelt héja (opcionális)
1 dl friss narancslé
12 dkg gesztenye liszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
3 dkg őrölt mandula
1/2 tk. sütőpor (gluténmentes)
A krémhez:
2,5 dl kókuszkrém
3 ek. erythritol (ízlés szereint)
3-4 ek. cukormentes áfonyalekvár
5 dkg friss áfonya a díszítéshez
A tojásokat a por alakú erythritollal fehéredésig kevertem, a száraz anyagokat elvegyítettem, félretettem. A tojáshoz adtam a narancs reszelt héját, ha nem kezeletlen a narancs, akkor kimaradhat, a narancs levét és az olíva olajat, összekevertem. A száraz hozzávalókat beleforgattam, kókuszvajjal kikent szilikon formába öntöttem, 180 fokon nálam kb. 20 perc alatt kész volt. Nem szabad túlsütni, akkor száraz lesz. 10 percet hagytam a formában hűlni, majd óvatosan rácsra borítottam és teljesen kihűtöttem. A kókuszkrémet, amit előtte jól behűtöttem, krémesre kevertem az édesítővel és pici citromlével. Nem vertem fel, csak addig kevertem, amíg krémes állaga nem lett, rákentem a torta tetejére, az áfonyalekvárral spirálosra kevertem, de teljesen össze is lehet keverni.
Trollanyu
A grillázs elkészítése: A grillázshoz 20 dkg durvára vágott dióhoz keverjünk 2-3 ek kristálycukrot, majd állandó kevergetés mellett, karamellizáljuk aranybarnára. Ezután öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához előmelegítem a sütőt 190 fokra, és egy 18-20 cm-es tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, és kivajazom-lisztezem az oldalát. A cukrot habosra keverem a tojásokkal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém A tejszínt az étcsokival folyamatosan kevergetve felforraljuk. Hozzákeverjük az eritritet (nekem 80 g-mal lett nem túl édes, ízlés szerint lehet hozzá adni többet, keveseb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta A piskótához a tojásokat különválasztjuk, és a cukor felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A cukor másik felével fehéredésik verjük robotgéppel a tojássár...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű