Hozzávalók a tésztához:
Hirdetés
4 tojás
25 dkg barna cukor
25 dkg liszt
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom héja
1 teáskanálnyi sütőpor
4 evőkanál víz
Hozzávalók a krémhez:
2 vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál barna cukor
15 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg darált dió
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál főtt kávé
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (6-os hőfokozat). Olvaszd meg a csokoládét forró gőz fölött. Törd föl a tojásokat. Verd fel a tojássárgáját a Canderel Green-nel együtt, amíg vil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínes kávétorta elkészítése: A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjéket verd kemény habbá és add hozzá kanalanként a cukrot. A tojássárgájákat keverd ki kicsit és add hozz...
Elkészítési idő: 30+30 perc Nehézség: KözepesA margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKibéleljük sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egymá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes