Hozzávalók a tésztához:
Hirdetés
4 tojás
25 dkg barna cukor
25 dkg liszt
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom héja
1 teáskanálnyi sütőpor
4 evőkanál víz
Hozzávalók a krémhez:
2 vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál barna cukor
15 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg darált dió
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál főtt kávé
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
- Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. - Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta: a hozzávalókból égetett tésztát készítünk. 2. Utána beletöltjük egy nagy csillagcsöves habzsákba. Egyenként két kb. 22cm átmérőjű korongot nyomunk spirál alakban süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyeket locsoljuk meg rummal. A sütőt melegítsük elő 150 ºC-ra. ♥ Készítünk egy piskótakorongot a hozzávalókból a következő módon: A lisztbe célszerű belekeverni a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a vajjal, tojás sárgájával, porcukorral, sóval és kevés hideg vízzel. Belenyomkodjuk egy tortaformába úgy, hogy legyen pereme. A töltelékhez a hozzávaló...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű