25 dkg liszt
4 dl tej
3 tojás
1 teáskanál cukor
2 csipet só
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
1 dl olaj
a töltelékhez:
25 dkg mascarpone
4 evőkanál nutella
2 evőkanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
2dl habtejszín
1 cs. habfixáló
1 tábla csokoládé
A szokott módon elkészítjük a palacsinta tésztát, akinek van bevált receptje, az azzal is készítheti.
A tojásokat a cukorral, sóval összekeverjük egy drótos habverő segítségével.
Majd apránként adjuk hozzá a lisztet és a tejet és simára keverjük, a végén az olajat is hozzáadjuk.
Olajjal kikent forró palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat.
A mascarpone krémet cukorral és nutellával kikeverjük, a tejszínt a fixálóval habbá verjük.
A kihűlt palacsintákat megtöltjük…..egy sor nutellás krém, majd egy sor habtejszín, mindaddig míg tartanak a hozzávalók, az utolsó palacsintát nutellás krémmel kenjük be.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és langyosan rácsorgatjuk az elkészült palacsinta tortára.
A tetejét díszíthetjük is, ki mivel szeretné.
Én feltekert, krémmel töltött palacsintát karikáztam fel és ezzel díszítettem.
Azért, hogy egyenletes legyen az oldala a tortának, én egy kistányért borítottam a töltelék nélküli palacsintákra és késsel körbevágtam, majd ezután fogtam hozzá a töltéshez.
A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával három-négy perc alatt verd fehéredésig. Add hozzá a vizet és a narancs reszelt héját, valamint a kifacsart levét. Forgasd bele...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűOlvasóink kérték! Csokifenyős, málnás-csokis torta recept 2012. november 29., 12:12 Ez a különleges csokoládétorta bármelyik ünnepi asztal dísze lehet. Belül csokoládés és gyümöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tojást és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd a többi hozzávalót is beletesszük és addig kavarjuk, amíg tészta állagúvá válik. 20 cm átmérőjű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű