25 dkg liszt
4 dl tej
3 tojás
1 teáskanál cukor
2 csipet só
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
1 dl olaj
a töltelékhez:
25 dkg mascarpone
4 evőkanál nutella
2 evőkanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
2dl habtejszín
1 cs. habfixáló
1 tábla csokoládé
A szokott módon elkészítjük a palacsinta tésztát, akinek van bevált receptje, az azzal is készítheti.
A tojásokat a cukorral, sóval összekeverjük egy drótos habverő segítségével.
Majd apránként adjuk hozzá a lisztet és a tejet és simára keverjük, a végén az olajat is hozzáadjuk.
Olajjal kikent forró palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat.
A mascarpone krémet cukorral és nutellával kikeverjük, a tejszínt a fixálóval habbá verjük.
A kihűlt palacsintákat megtöltjük…..egy sor nutellás krém, majd egy sor habtejszín, mindaddig míg tartanak a hozzávalók, az utolsó palacsintát nutellás krémmel kenjük be.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és langyosan rácsorgatjuk az elkészült palacsinta tortára.
A tetejét díszíthetjük is, ki mivel szeretné.
Én feltekert, krémmel töltött palacsintát karikáztam fel és ezzel díszítettem.
Azért, hogy egyenletes legyen az oldala a tortának, én egy kistányért borítottam a töltelék nélküli palacsintákra és késsel körbevágtam, majd ezután fogtam hozzá a töltéshez.
Az 5 tojásból hagyományos módon vizes piskótát sütünk tortaformában. A tojásoksárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a meleg vizet, lisztet, vaníliás cukorot, sütőport....
Elkészítési idő:A piskótát elkészítjük a szokásos módon, és egy nagy barna tepsiben megsütjük (10 perc alatt megsül). A piskótát négy négyzetre vágjuk. Cukormentes baracklekvárral illesztjük ö...
Elkészítési idő:diós-kakaós tortalaphoz: A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A vajat a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, lisztet, vaníliás cukrot, kakaópo...
Elkészítési idő: