13 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
40 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dkg kókuszreszelék
2 dl tej
A krémhez:
20 dkg étccsokoládé
17 dkg vaj
A vajat, a tojást és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd a többi hozzávalót is beletesszük és addig kavarjuk, amíg tészta állagúvá válik. 20 cm átmérőjű, kiolajozott tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokon 45-50 perc alatt megsütjük. A csokoládét és a vajat közben egy tálba tesszük és felolvasszuk, amikor a tészta langyos, kettévágjuk és a fele krémmel megkenjük, a másik felével a bevonjuk a tetejét.
Alap: A beáztatott diót a datolyával együtt a darálóba tesszük, és megdaráljuk. Hozzáadjuk a kakaóport és a felolvasztott kakaóvajat, és összekeverjük, gyúrjuk a masszát. Lehúzhat...
Elkészítési idő: 1 óta Nehézség: KönnyűA kekszalap ennél nem a hagyományos roppanós, törős keksz alap lesz, hanem egy puha, amolyan kókuszgolyóra hajazó, omlós keksz alap. Természetesen készíthetitek roppanóssal is, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézNagyon fontos, hogy a hozzávalókat időben kivedd a hűtőszekrényből, és csak akkor láss neki a pofonegyszerű sajttorta összeállításának, ha valamennyi szobahőmérsékletre melegedett....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. 2. A tortaformába (26 cm-es vagy ennél kisebb) vágjunk sütőpapírt. 3. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. 4. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű