25 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1,2 dl tej, 15 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém: 25 dkg túró, 5 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor, 2,5 dl tej
4-5 szem kivi
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 3 nagyobb 2 közepes és egy kicsi golyót formázva beraktam 20 percre a hűtőbe.
A 2 ek lisztet, 2 ek cukrot és a tejet csomómentesre keverem és sűrű pépet főzök belőle, folyamatosan kevergetve. Aztán félrerakom és néha megkeverve hagyom teljesen kihűlni. Amikor kihűlt hozzáadom a többi hozzávalót és robotgéppel krémmé keverem. Hűtőbe tettem.
Lisztezett deszkán a golyókból ovális lapokat nyújtottam és 170 fokos sütőben 7-8 perc alatt sütőlemezen (vagy egy tepsi hátán) megsütöttem. Érdemes figyelni, mert vékony a tészta, gyorsan sül.
Amikor a tészta kihűlt, a legnagyobb lapokkal kezdve megtöltöttem a krémmel, mintha tortát töltenék, a legkisebb lap került a tejére, végül az egészet egyenletesen krémmel borítottam és a vékonyra szeletelt kivivel megadtam a végső formáját. A lábacskák, a farkinca és a fej negyedelt kivi darabokból van kifaragva.
Zselatinnal kenjük át. Éjjelre hűtsük jól ki.
A lapokat 2 tojásos piskótánként sütjük meg. Egy sütőpapírra körbe rajzoljuk a torta formát és a piskótát erre egyengetjük el. Nem fog lefolyni!! Sütőpapírral bélelt tepsibe rakju...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA csokoládékat külön-külön 2,5 - 2,5 dl tejszínnel gőz fölött összeolvasztjuk. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben, kis lángon langyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA tésztához A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű