5 darab narancs
18 darab babapiskóta (hosszúkás)
2 darab banán
Töltelékhez:
250 g túró
300 g natúr joghurt
6 ek porcukor
250 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 csomag vaníliás cukor
20 g zselatinpor
100 ml forró víz
A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpack-kal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket.
A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert habtejszínnel.
A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával.
A piskótákat 1 narancs kifacsart levében megmártjuk, a túrós massza egy harmadát óvatosan ráöntjük a narancskarikákra, erre rárakjuk a mártogatott piskótákat, banánszeletekkel borítjuk, majd ezt megismételjük még egyszer.
Az utolsó harmad túrós masszát áztatott piskótával rakjuk ki (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpack-kal, és minimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk. Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpack-ot
Sütőpapírra körző segítségével 4 db 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tojásfehérjéket a csipet sóval és a kristálycukorral nagyon kemény habbá verjük. A porcukrot és a keményítőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlap: A beáztatott diót a datolyával együtt a darálóba tesszük, és megdaráljuk. Hozzáadjuk a kakaóport és a felolvasztott kakaóvajat, és összekeverjük, gyúrjuk a masszát. Lehúzhat...
Elkészítési idő: 1 óta Nehézség: Könnyűpiskóta A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A porcukor másik felét a sárgákkal habosra keverjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat is. Összefo...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesLapok: A hozzávalókat gőz fölött nagyon kemény habbá verjük robotgéppel. Ha kemény, tehetünk bele maréknyi vagdalt pörkölt diót. Szilikonlapra (4 lap lesz ebből a mennyiségből)...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes