5 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 dl tej
1 dl étolaj
25 dkg liszt
2 ek kakaópor, cukrozatlan
1 csomag sütőpor
1 csipet só
krém:
1 cs étcsokoládé puding
4 dl tej
1 kávéskanál rumaroma
2 ek kakaópor, cukrozatlan
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
A piskótához a tojásokat habosra keverem a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tejet, olajat, reszelt citromhéjat és simára keverem.
A lisztet, sóval, kakaóporral, sütőporral elkeverem és belekeverem a tojásos masszába.
A tortaforma alját kivajazom, lisztezem, beleöntöm a masszát, és 180 fokos előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel és sűrűn kevergetve kihűtöm, majd elkeverem benne a rumaromát.
A vajat a cukorral jól kikeverem, belekeverem a kakaóport és a kihűlt csokis masszát kanalanként hozzáadva simára keverem.
A kihűlt tortalapot félbe vágom megkenem a krém felével, majd a maradékkal tetejét és oldalát is megkenem, díszítem.
A tészta hozzávalóiból tortát sütünk a piskóta mintájára. A lisztet, kakaót és a tejet felfőzzük. A Ramat és a cukrot+vaníliás cukrot kikeverjük. Amikor a tejes keverék kihűlt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megsütjük a piskóta alapot. 2. A tejszínt habbá verjük, kiveszünk belőle a díszítéshez 2-2,5 dl-t. 3. Hozzákeverjük az egyik csomag gesztenyét. 4. A piskótalapot kettévágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját habosra verem a hideg vízzel,hozzáadom a lisztet,a citrom levét és a legvégén a tojások kemény habját. A Bárányformát kizsírozom beletöltöm a tésztát és 150 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDiós piskóta 4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérek 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot. 6 tojást egyesével különválasztok....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes