Tésztához
4 tojás (közepes méretű)
2 evőkanál forró víz
80 g porcukor
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt mák
Töltelékhez
350 g meggy (befőtt)
250 ml meggylé
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
25 g porcukor
Krémhez
9 lap Dr. Oetker Lapzselatin
200 ml hideg habtejszín
400 g natúr joghurt
1 evőkanál citromlé
100 g porcukor
Díszítéshez
csokoládéforgács
A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A meggyet (befőtt) lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, néhány darabot a díszítéshez félreteszünk. A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat forró víz hozzáadásával egy keverőedényben, konyhai robotgép segítségével (habverő), kb. 1 perc alatt habosra keverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, majd további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és a mák hozzáadásával sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés után a süteményt a formából kivéve, sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A tortazselét a tasakon szereplő útmutató szerint, 250 ml befőttből felfogott meggylé felhasználásával (ha szükséges, hígítsuk fel vízzel) elkészítjük. Hozzákeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni. Majd az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk (hagyjunk ki a szélén 1 cm-t). A krémhez a zselatinlapokat a tasakon szereplő útmutató szerint előkészítjük, feloldjuk és langyosra hűtjük. A joghurtot egy keverőedénybe öntjük, a citromlével és porcukorral elkeverjük, majd apránként a zselatint is hozzákeverjük. Majd a felvert habtejszínt is hozzáforgatjuk. A kész krém felét a meggyes tölteléken egyenletesen elosztjuk, majd a másik tortalapot is ráhelyezzük. A maradék krémmel a tortát bevonjuk, és meggyel, ill. csokoládéforgáccsal díszítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A tejfölt a vaníliás cukorral és az 5 evőkanál porcukorral összekeverjük. Hozzákeverjük a kockára vágott gyümölcsöket, majd a felvert tejszínhabot. Csatos tortaformába egy sor baba...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A tojások fehérjét különválasztjuk, majd kemény habbá verjük! 2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojás fehéredjen ki, és a térfogta meg fog...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 160 °C-ra, a sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgáját habosra keverjük, a tojáfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, az étcsokoládét fém, porcelán vagy üvegtálkába tördeljük, és vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. A tojássárgákat a cukorral és a puha vajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű