8 db tojás
16 dkg cukor
12 g sütőpor
5 dkg kakaópor
15 dkg liszt
4 dl narancslé (100%)
10 dkg cukor
40 g vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
10 dkg étcsoki
Cukor és/ vagy csokitojások
1 db narancs
A piskótát szokás szerint elkészítjük a tojás, cukor, liszt kakaó, sütőpor alapanyagokból! Majd 160 fokra Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük! Tűpróbát végezzünk! (22 cm átmérőjű tortaformába tegyük, sütőpapírral béleljük!) ha kihűlt 3-4 lapra vágjuk!
A krémhez a narancslevet a cukorral és a puding porral kikeverjük és felfőzzük! Ha kihűlt habosra keverjük a margarinnal és a narancs reszelt héjával! Megtöltjük a lapokat, úgy hogy a tetejére és az oldalára is jusson krém! 1 órát hűtőben pihentetjük.Dermedés után a csokit felolvasztjuk (vízgőz felett) és a tortát a csorgatjuk, úgy hogy az oldalán lecsorogjon! Majd a cukorkával és narancs gerezdekkel díszítjük!
A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük úgy, hogy elkezdjük habosítani, és amikor már fehérebb, stabilabb a habja, fokozatosan hozzászórjuk a kétféle cukrot. Egyenként belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük a granola összetevőit egy tapadásmentes serpenyőbe és közepes hőmérsékleten pirítsuk 3 percig. Adjuk hozzá a mézet, keverjük át alaposan és karamellizáljuk 2–3 percig. Hűtsü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA három tojássárgát a 3 evőkanál kristálycukorral habosra verjük. A lisztet, kakaót, sütőport átszitáljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, majd a száraz hozzávalókat eldolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTortához A tejet felforraljuk, beleöntjük a búzadarát, és folyamatos kevergetés közben készre főzzük. Még melegen belekeverjük a mézet és a vajat. Félretesszük hűlni. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű