8 db tojás
16 dkg cukor
12 g sütőpor
5 dkg kakaópor
15 dkg liszt
4 dl narancslé (100%)
10 dkg cukor
40 g vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
10 dkg étcsoki
Cukor és/ vagy csokitojások
1 db narancs
A piskótát szokás szerint elkészítjük a tojás, cukor, liszt kakaó, sütőpor alapanyagokból! Majd 160 fokra Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük! Tűpróbát végezzünk! (22 cm átmérőjű tortaformába tegyük, sütőpapírral béleljük!) ha kihűlt 3-4 lapra vágjuk!
A krémhez a narancslevet a cukorral és a puding porral kikeverjük és felfőzzük! Ha kihűlt habosra keverjük a margarinnal és a narancs reszelt héjával! Megtöltjük a lapokat, úgy hogy a tetejére és az oldalára is jusson krém! 1 órát hűtőben pihentetjük.Dermedés után a csokit felolvasztjuk (vízgőz felett) és a tortát a csorgatjuk, úgy hogy az oldalán lecsorogjon! Majd a cukorkával és narancs gerezdekkel díszítjük!
3 lapot sütünk a tészta hozzávalóival. Egy lap elkészítése: 3 tojásfehérjét apránként hozzáadva 3 ek. cukrot felverünk, majd hozzáadunk 1 ek rizslisztet, egy csipet sót és 10 dkg...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Közepesmintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, és egynemű mass...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejszínbe beáztatjuk a zselatint, simára főzzük és kihűtjük,. A többi tejszínt kemény habbá verjük, cukrozzuk, és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a szitán áttört és reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma alját és az oladalát kibéleljük sütőpapírral. A túrót egy magas falú tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű