Tésztához:
6 tojás fehérje csipet só 1 csapott ek Szafi Fitt négyszeres erejű édesítő csipet szódabikarbóna 1 mk citromlé 1 púpos ek zsírszegény kakaópor (ezt használtam) 3-4 dkg Szafi Fitt ch csökkentő lisztkeverék
Krémhez:
6 tojás sárgája 0,5 dl víz vanília ízlés szerint (rúd kikapart belseje vagy aroma, jó sok, hogy intenzív legyen, kóstolgatni kell közben) édesítő szintén ízlés szerint, kb. 2 ek a fentiből 3 dkg zselatin (ezt használtam) 2 doboz (400 ml) Cocomas krém
kb. fél kg friss eper
Először elkészítjük a krémet, ehhez a 6 tojás sárgáját elkeverve a vízzel, a vaníliával és az édesítővel, vízgőz fölött, kézi habverővel folyamatosan kavargatva besűrítjük, de fel nem forraljuk. Ha jó habos-sűrű, lehúzzuk a tűzről, rögtön belekeverjük a zselatint és a Cocomast is. Ha úgy ítéljük meg, hogy esetleg csomós maradt a krém, mehet turmixgépbe egy kis időre, semmi baja nem lesz. Ha szükséges, kóstolás után utánízesítjük. Ezt követően legalább langyosra hűtjük. Míg hűl, megsütjük a piskótát, ehhez a 6 tojás fehérjét a sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a citromlevet, majd vagy hablapáttal, vagy a gépi habverő legalacsonyabb fokozatán alaposan elkeverjük benne a kakaóport és a lisztet, vigyázva közben a habra. 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük a tésztát egy szilikon tortaformában. Az epret lecsumázzuk, megmossuk, ha nagyok, daraboljuk. A már nem forró piskótát kirakjuk az eperrel, majd egyenletesen rákenjük a már csak langyos és sűrűsödő krémet. Tálaláskor további eperrel, esetleg "tejszínhabbal" díszíthetjük.
A teljes adag tápanyagtartalma: - 2319 kalória - 74 gramm fehérje - 42 gramm ch - 193 gramm zsír
12 szeletre vágva szeletenként: - 193,25 kalória - 6,16 gramm fehérje - 3,5 gramm ch - 16 gramm zsír
http://triplaszathmary.blogspot.hu/2016/05/epres-kremes.html#!/tcmbck
Kekszet ledaralni, 120 g vajat felolvasztani, es jol osszekeverni. Belenyomkodni a tortaformaba. 180 fokos sutoben 12 perc. Egy nagy talban kezi habverovel osszekeverni mindent....
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor már elég krémes állagú, kivajazott sütőformába tesszük és 20 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészít...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A tojás sárgáját, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverünk, majd bele az összetört gesztenyét. 2. Jól összedolgozzuk és hozzákeverjük még a pudingport, amit 1,5 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 150 fokra. Vajazzunk ki és béleljünk ki körben sütőpapírral egy 20 cm-es tortaformát. Keverjük a cukrot habosra a vajjal. Adjuk hozzá fokozatosan a felver...
Elkészítési idő: 30 perc+90 perc Nehézség: Közepes