menu

Családireceptkönyv.hu

3 tojásos tortalap Eta módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 egész tojás
15 deka kristály cukor
15 deka simaliszt
9 gram sutopor
6 EK meleg víz
1,5 EK étolaj.

Elkészítés:


A tojásokat szét választom, fehérjét kezdem verni csipet sóval majd folyamatosa adom hozzá a kristálycukrot, jó kemény habbá verem majd hozzá keverem a tojások sárgaját, étolajat s a meleg vizet. Nagy fokozaton még jó habosra kevertetem majd bele szitálom a sima lisztetet és a sutoport, ezt már kézi habverobel keverem bele. Sutopapírral bélelt 27-s tortasutobe tesem és elomelegített sutobe rakom. 180 fokon kezdem sutni majd kb. 10 perc után leveszem a fokot 150-160 fokra,,,a suto erosségétol fugg. Az én sutomben 35 perc alatt sul meg, lekapcsolom a sutot, az ajtót félig megnyitom és 5 percre hagyom még a sutoben majd kivesem a sutobol s a tortasutoben is hagyom langyosra kihulni majd kiveszem belole, leszedem a sutopapírt és rácson hagyom kihulni. Ha 3 tojásból szeretnétek sutni :

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrótorta
Túrótorta

A csomag túrót 1 dl tejjel, a vaníliás cukorral összeturmixoljuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. A turmixolt túrót ezzel a vajkrémmel és 1 dl tejjel óvatosan összekeverjük. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almatorta
Almatorta

1. Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. 2. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. 3. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortába ♥ Madártej krém
Tortába ♥ Madártej krém

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, a tejszínnel felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarin és a porcukor könnyű, krémes keverékével.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mákos guba torta, madártej krémmel
Mákos guba torta, madártej krémmel

A kifliket felkarikázzuk (én szeretem, ha nem teljesen itatja át a vaníliás szlötyi, így nagyobb karikákra vágtam), a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk