3 egész tojás
15 deka kristály cukor
15 deka simaliszt
9 gram sutopor
6 EK meleg víz
1,5 EK étolaj.
A tojásokat szét választom, fehérjét kezdem verni csipet sóval majd folyamatosa adom hozzá a kristálycukrot, jó kemény habbá verem majd hozzá keverem a tojások sárgaját, étolajat s a meleg vizet. Nagy fokozaton még jó habosra kevertetem majd bele szitálom a sima lisztetet és a sutoport, ezt már kézi habverobel keverem bele. Sutopapírral bélelt 27-s tortasutobe tesem és elomelegített sutobe rakom. 180 fokon kezdem sutni majd kb. 10 perc után leveszem a fokot 150-160 fokra,,,a suto erosségétol fugg. Az én sutomben 35 perc alatt sul meg, lekapcsolom a sutot, az ajtót félig megnyitom és 5 percre hagyom még a sutoben majd kivesem a sutobol s a tortasutoben is hagyom langyosra kihulni majd kiveszem belole, leszedem a sutopapírt és rácson hagyom kihulni. Ha 3 tojásból szeretnétek sutni :
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Vajazzunk ki és béleljünk ki körben sütőpapírral egy 20 cm-es tortaformát. Keverjük a cukrot habosra a vajjal. Adjuk hozzá fokozatosan a felver...
Elkészítési idő: 30 perc+90 perc Nehézség: Közepes1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. 2. A massz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 160 C fokra. És először elkészítjük az alapot: az aprítógépben ledarált kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk egy 21cm átmérőjű k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat elkezdjük kihabosítani, közben pedig gőz fölött felolvasztjuk a csokit. Fontos, hogy magas kakaótartalmú, finom csokit használjunk Ha felolvadt, hozzáadjuk a vajhoz, és tov...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű