5 db tojás
25 dkg porcukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl olaj
1 van.cukor
37 dkg liszt
1 sütőpor
2 ek.kakaópor
A tojások sárgáját a porcukorral,van.cukorral fehéredésig keverjük,hozzáadjuk a vizet,olajat,a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját.
A tésztát megfelezzük,egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőzsírpapírral.
Az aljába középre teszünk 2 kanál sárga tésztát,arra a barnát és addig folytatjuk,míg el nem fogy.
Mindig a közepére!
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük
A hozzávalókból kakaós piskótát sütünk 24 cm-s tortaformában. Ha kihűlt, kettévágjuk és az alját megkenjük a keményre vert hab felével, majd egyenletesen meggybefőttet terítünk rá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCseppek: golyókat formálunk belőle és fél órára a fagyasztóba tesszük A cukrot és a rámát kikeverjük majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. A masszát kettéválasztjuk egyik felébe ka...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű