5 db tojás
25 dkg porcukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl olaj
1 van.cukor
37 dkg liszt
1 sütőpor
2 ek.kakaópor
A tojások sárgáját a porcukorral,van.cukorral fehéredésig keverjük,hozzáadjuk a vizet,olajat,a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját.
A tésztát megfelezzük,egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőzsírpapírral.
Az aljába középre teszünk 2 kanál sárga tésztát,arra a barnát és addig folytatjuk,míg el nem fogy.
Mindig a közepére!
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük
A hozzávalókból piskótát sütünk. Ha kihűlt 3 részre vágjuk. Közben a hozzávalókból a vaj, a mascarpone és a rum kivételével sűrű krémet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni,ekkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A konyhai robotgépbe dobálom a magvakat és meghintem egy kis sóval, majd addig pörgetem őket, míg morzsára emlékeztető textúrát kapok. 2. Ekkor utánaküldöm az aszalt gyümit i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt elkezdjük melegíteni és az összetördelt csokoládét fokozatosan hozzáadjuk úgy, hogy alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük az olvadó csokit. Miután tökéletesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 160 ° C (325 ° F). Grease és a vonal az alapja egy 20 cm-es (8 hüvelyk) tapadásmentes springform torta formába tapadásmentes sütőpapírral. Készítsünk másik s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű