5 db tojás
25 dkg porcukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl olaj
1 van.cukor
37 dkg liszt
1 sütőpor
2 ek.kakaópor
A tojások sárgáját a porcukorral,van.cukorral fehéredésig keverjük,hozzáadjuk a vizet,olajat,a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját.
A tésztát megfelezzük,egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőzsírpapírral.
Az aljába középre teszünk 2 kanál sárga tésztát,arra a barnát és addig folytatjuk,míg el nem fogy.
Mindig a közepére!
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük
Krém A tejszínt az étcsokival folyamatosan kevergetve felforraljuk. Hozzákeverjük az eritritet (nekem 80 g-mal lett nem túl édes, ízlés szerint lehet hozzá adni többet, keveseb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük, a mascarponét és a tojások sárgáját is hozzákavarjuk. A csokoládés keveréket a tojáshabhoz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,kinyújtjuk kizsírozott torta formába ( 28 cm) helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon, alsó és felső sütéssel készre sütjük kb . 12-15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, kakaót és a sütőport rászórjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű