160 g háztartási keksz
80 g
margarin
350 g
mascarpone sajt
2 ek
porcukor
citromlé
200 ml
tejszín
1 ek
vaníliás cukor
100 ml
forró víz
20 g
zselatinpor
150 g
fagyasztott málna
mandulapehely
A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A mascarponét, porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál mascarponés krémet és simává keverjük. A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a fagyasztott málnát és alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. A tetejére pár szem málnát és mandulapelyhet rakunk. A tortát pár órára a hűtőbe rakjuk majd tálaljuk.
1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral, a sárgákat a cukor másik felével felverjük. 2. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlmás-krémes torta A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a túrógolyókat készítjük el. A hozzávalókat keverjük össze és formáljunk belőlük közepes méretű golyókat. A tészta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, alul-felül sütés programra, majd egy tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral, és a külsejét alufóliába csomagoljuk, hogy ne tudjon víz becsoro...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes