menu

Családireceptkönyv.hu

Citromtorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


22 cm-es tortaforma
4 tojásos olajos piskóta (recept itt)
A krém a következő:
5 dl tej
7 dkg vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
2 citrom reszelt héja
3 dl növényi tejszín
2 dl állati tejszín

Elkészítés:


A piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk.

A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport.

Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok reszelt héját.

Addig főzzük kevergetve, míg besűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül letakarva hagyjuk kihűlni.

Ahogy kihűlt a pudingunk, a tejszíneket egybe öntve viszonylag kemény habbá verjük. Ha csak növényi tejszínnel dolgozunk, akkor egy nagyon krémes, szájpadlásra tapadó krémet kapunk.

A pudingot is átkeverjük robotgéppel, hogy ne legyen csomós.

Ezután ha a kettőt össze szeretnénk keverni, akkor hablapáttal álljunk neki, hogy ne törjük össze a tejszínhabot. (Csak növényi tejszín esetén lehet géppel keverni.)

Sima krémmé forgatjuk és tölthetjük a lapokat.

Körben szintén a habbal vonjuk be, tetejére habrózsákat nyomunk.

Oldalát tortafésűvel áthúzhatjuk, tetejét citromszeletekkel díszíthetjük.

Citromtorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejszínes mascarponés erdei gyümölcsös torta
Tejszínes mascarponés erdei gyümölcsös torta

Piskóta elkészítése: a 6 tojás sárgáját a 6 ek porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az 1 dl olajat és a 2 ek kakaóport. A liszthez hozzákeverjük a leszitált sütőport. A 6 tojás fehér...

Elkészítési idő: kb. 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Mogyorós- nutellás torta
Mogyorós- nutellás torta

a lisztet beleszitáltam egy keverőtálba, hozzáadtam a darált mogyorót, a kakaót, a sütőport és összekevertem őket. a kávét és a tejet is összeöntöttem. a cukrot a vajjal habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Vörös bársony tégla torta
Vörös bársony tégla torta

Melegítsük elő a sütőt 170 -180°C hőmérsékletűre (sütőtől függően). Béleljünk ki zsírpapírral és vajazzunk ki 2 db 20 cm nagyságú kerek formát. Keverjük össze az átszitált lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Viktória
Narancshabos mákos szelet ? (gm)
Narancshabos mákos szelet ? (gm)

1. A zabpelyhet keverjük el a mákkal, 1 citrom héjával, a hámozott finomra reszelt almával és az eritrittel. Dolgozzuk össze masszává és lapogassuk bele egy 20 cm-es kapcsos torta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk