22 cm-es tortaforma
4 tojásos olajos piskóta (recept itt)
A krém a következő:
5 dl tej
7 dkg vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
2 citrom reszelt héja
3 dl növényi tejszín
2 dl állati tejszín
A piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk.
A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport.
Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok reszelt héját.
Addig főzzük kevergetve, míg besűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül letakarva hagyjuk kihűlni.
Ahogy kihűlt a pudingunk, a tejszíneket egybe öntve viszonylag kemény habbá verjük. Ha csak növényi tejszínnel dolgozunk, akkor egy nagyon krémes, szájpadlásra tapadó krémet kapunk.
A pudingot is átkeverjük robotgéppel, hogy ne legyen csomós.
Ezután ha a kettőt össze szeretnénk keverni, akkor hablapáttal álljunk neki, hogy ne törjük össze a tejszínhabot. (Csak növényi tejszín esetén lehet géppel keverni.)
Sima krémmé forgatjuk és tölthetjük a lapokat.
Körben szintén a habbal vonjuk be, tetejére habrózsákat nyomunk.
Oldalát tortafésűvel áthúzhatjuk, tetejét citromszeletekkel díszíthetjük.
Piskóta elkészítése: a 6 tojás sárgáját a 6 ek porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az 1 dl olajat és a 2 ek kakaóport. A liszthez hozzákeverjük a leszitált sütőport. A 6 tojás fehér...
Elkészítési idő: kb. 2-3 óra Nehézség: Közepesa lisztet beleszitáltam egy keverőtálba, hozzáadtam a darált mogyorót, a kakaót, a sütőport és összekevertem őket. a kávét és a tejet is összeöntöttem. a cukrot a vajjal habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 170 -180°C hőmérsékletűre (sütőtől függően). Béleljünk ki zsírpapírral és vajazzunk ki 2 db 20 cm nagyságú kerek formát. Keverjük össze az átszitált lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A zabpelyhet keverjük el a mákkal, 1 citrom héjával, a hámozott finomra reszelt almával és az eritrittel. Dolgozzuk össze masszává és lapogassuk bele egy 20 cm-es kapcsos torta...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz