22 cm-es tortaforma
4 tojásos olajos piskóta (recept itt)
A krém a következő:
5 dl tej
7 dkg vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
2 citrom reszelt héja
3 dl növényi tejszín
2 dl állati tejszín
A piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk.
A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport.
Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok reszelt héját.
Addig főzzük kevergetve, míg besűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül letakarva hagyjuk kihűlni.
Ahogy kihűlt a pudingunk, a tejszíneket egybe öntve viszonylag kemény habbá verjük. Ha csak növényi tejszínnel dolgozunk, akkor egy nagyon krémes, szájpadlásra tapadó krémet kapunk.
A pudingot is átkeverjük robotgéppel, hogy ne legyen csomós.
Ezután ha a kettőt össze szeretnénk keverni, akkor hablapáttal álljunk neki, hogy ne törjük össze a tejszínhabot. (Csak növényi tejszín esetén lehet géppel keverni.)
Sima krémmé forgatjuk és tölthetjük a lapokat.
Körben szintén a habbal vonjuk be, tetejére habrózsákat nyomunk.
Oldalát tortafésűvel áthúzhatjuk, tetejét citromszeletekkel díszíthetjük.
A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport, sót, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, és az apróra vágott csokoládét. Összekeverjük. A tojásokat összekeverjük a kristály,...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KözepesVálasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéből verjünk kemény habot. A joghurtot, cukrot, lisztet, és sütőport keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját,a kakaót és a mézet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcstorta alapot készen vásároltam. Ezt töltöttem meg és díszítettem gyümölcsökkel. Amivel megtöltöttem: 2,5 dl tejjel, 8 kanál cukorral sűrű eper pudingot főztem. Hagytam...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz