- 200 g cukor/édesítő
- 4 kanál vaj
- 1 kg túró
- 2 csomag vaníliás cukor/zero vaníliás cukor
- 40 g étkezési keményítő
- 1 db citrom
- 4 db tojás
◾️A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük a tojások sárgájával.
◾️A túrót összetörjük, hozzáadjuk a citrom levét, az édesítőt, a vaníliás cukrot, majd a vajas tojássárgákat.
◾️Alaposan elkeverjük, és a végén beleszitáljuk a keményítőt.
◾️A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a túrós masszához keverjük.
◾️Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokosra. A tésztához a cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük, majd beletesszük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt 28 cm átmérőjű kapcsos tortafor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgákat a cukor 2/3-ával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) + a vizet hozzáadjuk. -> bele sütőpor + lisz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz alapanyagokat a leírt hozzávalók sorrendjében összekeverjük. Olajozott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük. Deszkára borítjuk, és még melegen megkenjük a tetejét a ru...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához való tojás fehérjéjét kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral, majd a sárgáját világosra keverjük a maradék cukorral és a többi hozzávalóval. Egy spakulával nagy moz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű