- 200 g cukor/édesítő
- 4 kanál vaj
- 1 kg túró
- 2 csomag vaníliás cukor/zero vaníliás cukor
- 40 g étkezési keményítő
- 1 db citrom
- 4 db tojás
◾️A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük a tojások sárgájával.
◾️A túrót összetörjük, hozzáadjuk a citrom levét, az édesítőt, a vaníliás cukrot, majd a vajas tojássárgákat.
◾️Alaposan elkeverjük, és a végén beleszitáljuk a keményítőt.
◾️A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a túrós masszához keverjük.
◾️Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
125 ml erős feketekávét habüstben gőz fölött sűrűre keverünk 6 tojássárgájával, 150 g cukorral és 10 g keményítőliszttel. Ha kihűlt, apránként belekeverünk 200 g habosra kikavart v...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást, a mézet, a zsírt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot habosra keverjük. A lisztet szárazon összekeverjük a sütőporral, a kakaó...
Elkészítési idő:Minden hozzávalót az aprítógép tartályába halmozok és összemixelem. Beleöntöm egy 20 cm átmérőjű tortaformába, elegyengetem, a tetejére öntöm a tojással elkevert tejfölt, majd beto...
Elkészítési idő:A vonat torta készítése: A tésztához keverjük habosra a puha vajat, a cukorral, majd a tojásokkal. Ebbe tegyük bele a gesztenyemasszát is, és keverjük krémesre. Legvégül adjuk h...
Elkészítési idő: kb. 3-4 óra