- 500 g túró
- 8 dkg vaj
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom héja
- 4 evőkanál búzadara
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 üveg leszűrt, magozott meggybefőtt
A vajat habosra keverem a cukorral, a vanília kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal, majd hozzákeverem a túrót. Beleteszem a tojásokat, jól elkeverem, majd megy bele a 4 evőkanál búzadara és a pici sütőpor. 15 percet pihentetem.
A masszát kivajazott tűzálló tálba öntöm, és a tetejére alaposan lecsepegtetett meggybefőttet teszek. A meggyeket kicsit bele is nyomkodom a tésztába.
180-200°C-ra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a széle megpirul és a közepe is “száraz” tűpróbára.
Lisztes változat (búzadara helyett):
2-3 evőkanál lisztet tennék a masszába és a tojásfehérjéket habbá verném, hogy levegősebb legyen a tészta. És nem pihentetném (az csak azért kell, hogy dagadjon a búzadara), hanem egyből sütném.
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a feketekávét, a sütőporral elkevert lisztet, nagyon jól kikeverjük. A tésztát kézi habverővel is összeállíthatjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1.Piskóta: a lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. 2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. 3. Az 5 tojássárgáját a kristálycukorral habosra ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát és a kókuszreszeléket, majd folyamato...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1,Piskóta: Az egész tojásokat a tálba, majd hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük az egészet. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és finoman beleforgatjuk a tojásb...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű