- 500 g túró
- 8 dkg vaj
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom héja
- 4 evőkanál búzadara
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 üveg leszűrt, magozott meggybefőtt
A vajat habosra keverem a cukorral, a vanília kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal, majd hozzákeverem a túrót. Beleteszem a tojásokat, jól elkeverem, majd megy bele a 4 evőkanál búzadara és a pici sütőpor. 15 percet pihentetem.
A masszát kivajazott tűzálló tálba öntöm, és a tetejére alaposan lecsepegtetett meggybefőttet teszek. A meggyeket kicsit bele is nyomkodom a tésztába.
180-200°C-ra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a széle megpirul és a közepe is “száraz” tűpróbára.
Lisztes változat (búzadara helyett):
2-3 evőkanál lisztet tennék a masszába és a tojásfehérjéket habbá verném, hogy levegősebb legyen a tészta. És nem pihentetném (az csak azért kell, hogy dagadjon a búzadara), hanem egyből sütném.
Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Vajazzunk ki egy 20 cm-es tortaformát. Habverő segítségével keverjük össze a vajat a porcukorral, amíg könnyű és krémes nem lesz. Adjuk a keverékh...
Elkészítési idő:Tojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha k...
Elkészítési idő: 1 óra 15 pElkészítés: Válasszuk külön a tojásfehérjét, a sárgájától. A tojásfehérjét a krémhez fogjuk felhasználni, a sárgáját pedig a tortalaphoz. A tojásfehérjét tegyük hűtőbe, hogy hid...
Elkészítési idő: