A torta hozzávalói:
a tésztához 2x, mert két lapot sütünk
5 tojás,
20 dkg cukor,
10 dkg liszt,
8 dkg pudingpor, bármilyen,
2 dkg Holland kakaó,
3 evőkanál víz,
1 teáskanál sütőpor.
A tojást, cukrot, vizet pici sóval jól felverjük, hozzáadjuk a kakaóval, sütőporral összeszitált és pudingporral elkevert lisztet,kikent, lisztezett tepsibe, gáz, 3-as fokozaton 20 percig sütjük.
A töltelék:.1 üveg magozott meggy lé nélkül ,7 dl vízzel odatesszük főni,
mokkáskanálnyi őrölt fahéjat,
csipetnyi őrölt szegfűszeget,
ízlés szerint cukrot adunk hozzá,
kis citromhéj,
2 vanília cukor is mehet hozzá,
10 percet főzzük,
közben a meggylében feloldunk 2 csoki pudingot,ezt hozzá öntjük a fővő meggyhez, egyet forr és kész,
amikor már csak langyos rákenjük az egyik lapra,erre bőven frissen készített tejszín habot teszünk, ízlés szerint, rá a másik lap, köröskörül áthúzzuk habbal, díszítjük ahogy tetszik.
Egy lap hozzá valóiból egy kerek torta is kijön, 26 cm-es formába.
Elkészítés A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojás sárgáját, és az olvasztott csokoládét. A tojás fehérjéből és a kristálycukorb...
Elkészítési idő: 1 óraSzilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a...
Elkészítési idő: 45 percA kekszet daráljuk le. A vajat olvasszuk fel, és egy tk rum aroma társaságában keverjük el a darált keksszel. Az egészet simítsuk el egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alján. (Jól nyo...
Elkészítési idő: