1 kg túró
20 dkg porcukor
12 dkg vaj
10 dkg cukrozott narancshéj
7 dkg búzadara
3 tojás
3 narancs
1 alma
1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
fél csomag sütőpor
csipetnyi só
A túrót egy villa segítségével törd össze, majd a vajjal, a cukorral, a sóval, valamint a tojások sárgájával keverd össze. Add hozzá a vaníliás pudingport, a sütőport és a búzadarát. Az almát hámozd meg, reszeld le, és keverd hozzá a vaníliás masszához.
Két narancs levét facsard ki, a harmadik húsát vágd kockákra, és a cukrozott narancshéjjal együtt vegyítsd a túrós masszába. A tojásfehérjékből verj kemény habot, óvatosan keverd hozzá, majd egy kivajazott, búzadarával megszórt tortaformába öntsd bele az egészet.
Előmelegített sütőben 200 fokon, nagyjából 50 perc alatt süsd meg a tortát, és hagyd a sütőben kihűlni.
Megfőzzük a 3 zacskó pudingport a tejjel és a cukorral. Egy tortaforma alját (az enyém 27 cm-es) kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rumaromával, és ráöntjük a puding egyharma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást habosra keverjük a kristálycukorral kézi mixerrel vagy robotgéppel (fehéredésig kb. 5-6 perc). Hozzáadjuk az olajat és a vizet - ezt már alacsonyabb fokozaton keverjük öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. 2. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. 3. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű