Családireceptkönyv.hu

Narancsos túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg túró
20 dkg porcukor
12 dkg vaj
10 dkg cukrozott narancshéj
7 dkg búzadara
3 tojás
3 narancs
1 alma
1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
fél csomag sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:


A túrót egy villa segítségével törd össze, majd a vajjal, a cukorral, a sóval, valamint a tojások sárgájával keverd össze. Add hozzá a vaníliás pudingport, a sütőport és a búzadarát. Az almát hámozd meg, reszeld le, és keverd hozzá a vaníliás masszához.

Két narancs levét facsard ki, a harmadik húsát vágd kockákra, és a cukrozott narancshéjjal együtt vegyítsd a túrós masszába. A tojásfehérjékből verj kemény habot, óvatosan keverd hozzá, majd egy kivajazott, búzadarával megszórt tortaformába öntsd bele az egészet.

Előmelegített sütőben 200 fokon, nagyjából 50 perc alatt süsd meg a tortát, és hagyd a sütőben kihűlni.

Narancsos túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málnás-fehércsokoládés-sajttorta
Málnás-fehércsokoládés-sajttorta

Kekszes alap A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal, és belesimítjuk egy kapcsos tortaforma (22 cm) aljába, majd hűtőbe tesszük. Krém A krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Gesztenye torta II.
Gesztenye torta II.

A krémet kikeverjük 2 dl tejszínt habnak felverjük majd a krémmel összekeverjük, A piskótát kettévágjuk és megkenjük a krémmel,meggyet ízlés szerint teszünk bele.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GESZTENYÉS MASCARPONE KRÉM
GESZTENYÉS MASCARPONE KRÉM

25 dkg mascarpone kb.10 dkg porcukorral kikeverve. Másik tálban 25 dkg gesztenyemassza 1 dl tejszínnel kikeverve. Ezután a két masszát finoman összekevered és kész is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dini
Diós torta csoki krémmel
Diós torta csoki krémmel

A krém elkészítése Veszünk 1 ráma margarint, 15-20 dkg porcukrot, 3 dkg kakaóport, 10 dkg olvasztott csokoládét, amit egy meleg-vizes edényre helyezett tálkában felolvasztottunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk