menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttorta- New York cheesecake


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8-10 szelet
» 25 dkg teljes kiőrlésű keksz
» 12,5 dkg olvasztott vaj
» 70 dkg krémsajt (de NEM tömlős krémsajt)
» 15-20 dkg porcukor (ízléstől függően lehet több is, ha valaki édesebben szereti)
» 1 citrom reszelt héja és 1⁄2 citrom leve
» 1 dl tejföl
» 1 dl tejszín
» 2 egész tojás
» 3 tojássárgája
» 2 púpos tk étkezési keményítő

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
És először elkészítjük az alapot: az aprítógépben ledarált kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába, amit előtte kivajazunk és sütőpapírral leterítjük.
Kb. 1 cm vastag sima felületet kell kapni, amit én úgy a legkönnyebb elérni, hogy egy pohár aljával és oldalával nyomkodjuk a masszát.
Majd betesszük a hűtőbe, amíg készül a töltelék: A krémsajtot (aminél kulcsfontosságú, hogy szobahőmérsékletű legyen, különben lehetetlen csomómentesre keverni) kikeverjük a tejföllel, porcukorral, citromhéjjal és lével, tejszínnel és a keményítővel (elhagyható, de nagyon jó állagot biztosít) és a tojásokkal.
A tortaformát kívülről és alulról jól bebugyoláljuk több réteg alufóliába, ez azért szükséges, hogy majd a vízfürdőből a víz nehogy beszivárogjon a tortába.
Behelyezzük a formát egy mély tepsibe, amelyben jól elfér, majd frissen forralt vizet öntünk a tepsibe, úgy, hogy kb. a tepsi feléig érjen.
Betesszük a sütőbe és 45 percig sütjük. Ekkor még „remegni” fog egy kicsit, de nem baj, mert a hűlés alatt is tovább sül még, amikor kivesszük a tepsiből és teljesen lehűtjük.
Az kifejezetten jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben, úgyhogy érdemes már előző este elkészíteni.
Végül szép, nagy, sima, kerek felület kapunk, úgyhogy a díszítésre is komoly mozgástér van.

Sajttorta- New York cheesecake

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Tejszínes-csokikrémes torta
Tejszínes-csokikrémes torta

A piskótához a tojássárgáját habosra verjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a cukros tojássárgájához a lisztet és a kakaót, jól összedolgozzuk, majd ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-diós fahéjas gyors torta
Almás-diós fahéjas gyors torta

Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníl...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diplomata torta
Diplomata torta

A tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük. A zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Hűlni tesszük,mikor langyos a kettőt összevegyítjük. Felverjük a tejszínhabot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös túrótorta
Gyümölcsös túrótorta

A túrót villával áttöröm.Belekeverem a cukrot a vaníliás cukrot,a citromhéjat,és a tejfölt.A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a túróhoz.Ha rendes tejszínt használok 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk