Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Linda féle mascarpone-s csokitorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
3 ek kakaópor
3 ek liszt

Krémhez:
4 tojás
10 dkg Ráma
50 dkg Mascarpone
30 dkg porcukor
5 dkg kakaópor

Elkészítés:


Piskóta: a 6 tojást mindegyikét kettéválasztjuk. A fehérjéket felverjük, és külön a sárgájákat is kikeverjük 6 ek cukorral. Majd az egészet összekeverjük, és apránként fakanállal hozzáadjuk a 3 ek kakaóport és 3 ek lisztet.
Ha kész, kivajazott, kilisztezett sütőformába üntjük, és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. fél óra alatt elkészül.

Krém:
A Rámát a Mascarpone-val habverővel alaposan összekeverni, majd hozzákeverni a porcukrot és a kakaóport is.

Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágni, a közepét alaposan megkenni a kérmmel, majd a maradékkal jól körbekenni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Túrótorta
Túrótorta

3 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon. a fentieket összekeverni majd 10 gr. megáztatott zselatint /elkészítve a szokásosan/ hozzáadni. 5 dl tejszínt habbá verjük és hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Nagymama csokitortája
Nagymama csokitortája

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Habosra verjük a porcukrot a tojások sárgájával és a vízzel. Hozzáadjuk a diót, a sütőporos lisztet, a kávét, a csipet s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyors torta
Gyors torta

A tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd óvatosan keverjük bele a mogyorókrémet. Ha túl keménynek ítéljük, kicsit meg is olvaszthatjuk, hogy könnyebben elkeveredjen. Ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SZTRACSATELLA TORTA.
SZTRACSATELLA TORTA.

TÉSZTA a tojásokat ketté vesszük....a sárgákat két evőkanál cukorral kikeverjük...a tojások fehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verjük... majd óvatosan a habba keverjük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk