Hozzávalók
3 tojás
3 ek. cukor
3,5 ek. rizsliszt (vagy bármilyen gluténmentes süteményliszt)
fél csomag gluténmentes sütőpor
Hozzávalók a krémhez
1 cs. gluténmentes vaníliapuding
3 ek. cukor
1,5 ek. cukrozatlan kakaópor
3,5 dl tej
2,5 dl tejszín
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét felvertem, majd mikor már kezdett megkeményedni, hozzáadtam 1 ek. cukrot és teljesen kemény habbá vertem. A tojások sárgáját felvertem a maradék 2 ek. cukorral, majd hozzáadagoltam a sütőporral elkevert rizslisztet és alaposan eldolgoztam robotgéppel. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgattam a lisztes masszába, majd a 20 cm átmérőjű tortaformámban kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.
Ezt készítettem el kétszer.
Közben megcsináltam a krém alapját, ami a puding. A tejben megfőztem a cukorral, cukrozatlan kakaóporral kikevert 1 cs. gluténmentes vaníliapudingot, majd hagytam kihűlni.
Amikor kihűlt, felvertem a tejszínt, majd robotgéppel átdolgoztam a pudingot is, hogy csomómentes legyen, és a pudingot a tejszínhez adagoltam, közben a robotgéppel folyamatosan kevergettem.
Amikor kihűltek a piskótalapok, mindkettőt kettévágtam és megtöltöttem a krémmel, majd kívülről is bevontam.
A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A vajat/margarint és a csokoládét összeolvasztjuk (ne legyen meleg). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző kérte a tartalom eltávolítását. A recept link...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű