Hozzávalók
3 tojás
3 ek. cukor
3,5 ek. rizsliszt (vagy bármilyen gluténmentes süteményliszt)
fél csomag gluténmentes sütőpor
Hozzávalók a krémhez
1 cs. gluténmentes vaníliapuding
3 ek. cukor
1,5 ek. cukrozatlan kakaópor
3,5 dl tej
2,5 dl tejszín
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét felvertem, majd mikor már kezdett megkeményedni, hozzáadtam 1 ek. cukrot és teljesen kemény habbá vertem. A tojások sárgáját felvertem a maradék 2 ek. cukorral, majd hozzáadagoltam a sütőporral elkevert rizslisztet és alaposan eldolgoztam robotgéppel. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgattam a lisztes masszába, majd a 20 cm átmérőjű tortaformámban kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.
Ezt készítettem el kétszer.
Közben megcsináltam a krém alapját, ami a puding. A tejben megfőztem a cukorral, cukrozatlan kakaóporral kikevert 1 cs. gluténmentes vaníliapudingot, majd hagytam kihűlni.
Amikor kihűlt, felvertem a tejszínt, majd robotgéppel átdolgoztam a pudingot is, hogy csomómentes legyen, és a pudingot a tejszínhez adagoltam, közben a robotgéppel folyamatosan kevergettem.
Amikor kihűltek a piskótalapok, mindkettőt kettévágtam és megtöltöttem a krémmel, majd kívülről is bevontam.
Egy tálba mérjük a száraz hozzávalókat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is. Közepes hőfokon sütjük kb. fél-háromnegyed órát.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk, a vízzel is eldolgozzuk, s a tésztát 2 órára hűtőbe tesszük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás pudingot a tejjel megfőzzük.. Amíg még forró a puding belekeverjük a fehér csokit. Hűlni hagyjuk. A mascarponét a porcukorral elkeverjük. A Hullalát habbá verjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElsőként négyfelé vágjuk a három csomagnyi kekszet. Lábasban felmelegítjük a vajat a tejjel és a kakaóval,majd jól összekeverjük a darabolt tallérokkal. A krémet kétfelé vesszük....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű