Családireceptkönyv.hu

Epertorta(tejes még!)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a roppanós réteghez

75 g cukrozatlan kókuszreszelék
50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag
50 g olvasztott vaj
10 g aszalt áfonya
édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)
½ teáskanál fahéj
Hozzávalók a krémhez

200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve
120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt
½ teáskanál vaníliakivonat
20 g eper
4 zselatin lap
80 g édesítőszer
10-15 csepp folyékony stevia

Elkészítés:


-Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyátmegsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.
-Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.A zselatin kivételével keverd össze a krém alapanyagait. Dolgozd krémesre, csomómentesre.
-A zselatin lapokat kis vízzel locsold meg, önts hozzá ¼ csésze felforralt vizet, keverd össze, míg a zselatin megpuhul.
-A lecsöpögtetett zselatint alaposan keverd össze az édes, sajtos krémmel.
-A krémet oszd kétfelé. Egyik felét egyenlő adagokba osztva halmozd a kókuszos-ropogós rétegekre.A krém másik felét keverd össze a zúzott eperrel, de friss eper helyett még jobb, ha előzőleg megsütött, majd porrá őrölt epret használsz.
-Öntsd az epres krémet a natúr-sajtos krémrétegek tetejére, majd tedd hűtőbe a desszerteket legalább 2-3 órára, míg megdermednek.
-

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha porrá őrölt, szárított gyümölcsöket használtál, akkor a desszertek süteményként, a formákból kiemelve, villával fogyaszthatók. Ha friss gyümölcsöt használtál, elképzelhető, hogy kissé rezgőbb, krémesebb lesz a végeredmény, így pohárdesszertként lehet majd tökéletes választás.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokoládétorta
Csokoládétorta

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (6-os hőfokozat). Olvaszd meg a csokoládét forró gőz fölött. Törd föl a tojásokat. Verd fel a tojássárgáját a Canderel Green-nel együtt, amíg vil...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Narancsos túrótorta
Narancsos túrótorta

A piskótához minden hozzávalót készítsünk elő:  A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze.  A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Tiramisu torta
Tiramisu torta

1. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 180 C fokra. 2. Tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat 2 evőkanál...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta by Anita László
Répatorta by Anita László

A tojásokat kikevertem picit az édesítővel, majd mindent belekevertem, a sorrend szinte mindegy. 170 fokos sütőben kb 40 perc kellett neki. Mikor kihűlt a tejére került a krém, am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk