Hozzávalók a roppanós réteghez
75 g cukrozatlan kókuszreszelék
50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag
50 g olvasztott vaj
10 g aszalt áfonya
édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)
½ teáskanál fahéj
Hozzávalók a krémhez
200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve
120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt
½ teáskanál vaníliakivonat
20 g eper
4 zselatin lap
80 g édesítőszer
10-15 csepp folyékony stevia
-Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyátmegsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.
-Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.A zselatin kivételével keverd össze a krém alapanyagait. Dolgozd krémesre, csomómentesre.
-A zselatin lapokat kis vízzel locsold meg, önts hozzá ¼ csésze felforralt vizet, keverd össze, míg a zselatin megpuhul.
-A lecsöpögtetett zselatint alaposan keverd össze az édes, sajtos krémmel.
-A krémet oszd kétfelé. Egyik felét egyenlő adagokba osztva halmozd a kókuszos-ropogós rétegekre.A krém másik felét keverd össze a zúzott eperrel, de friss eper helyett még jobb, ha előzőleg megsütött, majd porrá őrölt epret használsz.
-Öntsd az epres krémet a natúr-sajtos krémrétegek tetejére, majd tedd hűtőbe a desszerteket legalább 2-3 órára, míg megdermednek.
-
Ha porrá őrölt, szárított gyümölcsöket használtál, akkor a desszertek süteményként, a formákból kiemelve, villával fogyaszthatók. Ha friss gyümölcsöt használtál, elképzelhető, hogy kissé rezgőbb, krémesebb lesz a végeredmény, így pohárdesszertként lehet majd tökéletes választás.
A tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem.Kis lángon felfőztem, besűrít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zabpehely lisztet, édesítőt, fűszereket, diót, áfonyát, sütőport egy tálba raktam! Egy másikba a kókusz tejjel , lenmaggal, olvasztott margarinnal tojás állagú pépet készítettem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmosom, kb. 20 dkg-t félbevágom és 2.5 deci vízzel megfőzöm. A többi eper a tetejére kerül díszítésnek. A grízt a cukor felével /7.5 dkg/ összekeverem, majd a megfőtt ep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra Nehézség: Könnyű