Piskóta:
6 tojás
ahány deka a tojás annyi deka cukor, annyi liszt
fél csomag sütőpor
4-5 kanál víz
kakaó
Krém:
1 csomag csokis puding
350 ml tej
8-10 dkg porcukor
250 g vaj vagy margarin
ízlés szerint nutella
törött mogyoró
6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek 1/2 sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb.10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész Akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm és 160 fokon sütöm. 2 félbe osztva sütöm ki.
A pudingot és 50 g porcukrot a tejjel megfőzöm. A vajat habosra keverem a másik fele porcukorral. Ha kihűlt a puding hozzákeverem a vajhoz. A 2 piskótalapot félbe vágom és megkenem nutellával, megtöltöm a krémmel és megszórom mogyoróval. Körbekenem és tejszínhabbal, mogyoróval díszítem.
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítés: A sütőt melegítsük elő 170 ºC-ra. A lisztet szitáljuk át és keverjük belőle a sütőport és a sót. A piskótához a 8 tojásfehérjéjét kemény habbá verjük és hozzáa...
Elkészítési idő: 60+45 Perc Nehézség: Közepes3 deci tej 1 vaníliás cukor 3 kanál liszt, csomómentesre kikeverni, utána összefőzni jó keményre. Kihűteni. 1 ráma margarint és 25 deka porcukorral kikeverni, és a kihűlt főz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszet a robotképben összeaprítjuk nem túl apróra, úgy, hogy legyenek benne kisebb nagyobb darabok. (Robotgép hiányában tegyük egy tiszta konyharuhába vagy zacskóba és klopfolóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű