3 tojás
150 gramm cukor
130 gramm olvasztott, de nem meleg vaj
60 dkg túró áttörve
1 cs vaníliás puding
1/2 sütőpor
5 kisebb alma.
a 3 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a 60 dkg túrót ezeket összekeverjük.
A fakanállal óvatosan elkeverjük a beleszitált 1 csomag pudingpor a hozzáadott sütőporral, majd óvatosan összekeverjük a 3 keményre felvert tojásfehérjét is.
Ha kész az egészet egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük.
160 fokon 35-40 percig de jobb tűpróbával megnézni, lehet tovább kell sütni ez a sütőtől is függ.
Ha kész a meghámozott, mikróban megpárolt almaszeleteket rátesszük a tortára majd az alma tetejére a 3 tojás fehérjét folyamatos cukor hozzáadásával addig keverjük amíg nem folyik és ezt az almára kenjük, a sütőben karamell színűre sütjük.
Elkészítjük az alapot... a zabkekszet összekeverjük az olvaszott vajjal. 26cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk elegyengetjük, 1 óra hűtőben. Krém hozzávalóit (tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott mazsolát a rumba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kimetsszük, és a gyümölcsöt vastag szeletekre vágjuk. A bort a cukorral, a citrom levével és reszelt héjáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű