3 tojás
150 gramm cukor
130 gramm olvasztott, de nem meleg vaj
60 dkg túró áttörve
1 cs vaníliás puding
1/2 sütőpor
5 kisebb alma.
a 3 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a 60 dkg túrót ezeket összekeverjük.
A fakanállal óvatosan elkeverjük a beleszitált 1 csomag pudingpor a hozzáadott sütőporral, majd óvatosan összekeverjük a 3 keményre felvert tojásfehérjét is.
Ha kész az egészet egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük.
160 fokon 35-40 percig de jobb tűpróbával megnézni, lehet tovább kell sütni ez a sütőtől is függ.
Ha kész a meghámozott, mikróban megpárolt almaszeleteket rátesszük a tortára majd az alma tetejére a 3 tojás fehérjét folyamatos cukor hozzáadásával addig keverjük amíg nem folyik és ezt az almára kenjük, a sütőben karamell színűre sütjük.
A vajat megolvasztjuk, majd a darált keksszel összemorzsoljuk. Egy kivajazott 18 cm-es tortaformába nyomkodjuk, és 170 fokon 5 percig sütjük. Összekeverjük a mascarponét, a cukrot...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, ha túl száraz, adok hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. Lényeg, hogy gyorsan kell csinálni, a vaj legyen hideg, ne olvadjon meg a gyúrás közben....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. 2. Hagyjuk kihűlni, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot összekeverjük 6 kanál porcukorral, 2 kanál zselatinnal és felmelegítjük (de nem forraljuk). Ha kihűlt, hozzáeverjük a tejszínt --> ráöntjük a piskótára (a kapcsos form...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű