3 tojás
150 gramm cukor
130 gramm olvasztott, de nem meleg vaj
60 dkg túró áttörve
1 cs vaníliás puding
1/2 sütőpor
5 kisebb alma.
a 3 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a 60 dkg túrót ezeket összekeverjük.
A fakanállal óvatosan elkeverjük a beleszitált 1 csomag pudingpor a hozzáadott sütőporral, majd óvatosan összekeverjük a 3 keményre felvert tojásfehérjét is.
Ha kész az egészet egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük.
160 fokon 35-40 percig de jobb tűpróbával megnézni, lehet tovább kell sütni ez a sütőtől is függ.
Ha kész a meghámozott, mikróban megpárolt almaszeleteket rátesszük a tortára majd az alma tetejére a 3 tojás fehérjét folyamatos cukor hozzáadásával addig keverjük amíg nem folyik és ezt az almára kenjük, a sütőben karamell színűre sütjük.
A tésztához a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, végül kanalanként a vizet. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, a ma...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűGesztenye,keksz,cukor,rum,tej összedolgozni.Kapcsos tortaforma /26 cm / belenyomkodni. A pudingot megfőzni,hűlni hagyni.A felét a tésztára kenni,kirakni rumos-tejbe mártott piskót...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőmelegítjük a sütőt 180 fokra, kivajazunk és kakaóporral szórunk körbe egy 18 cm átmérőjű tortaformát. A puha vajat habosra keverjük a tojásokkal és a cukorral, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát összegyúr, 30 percre hűtőbe tesz. Közben a tölteléket összekever géppel. A cseresznyét a végén beleforgat. Kisebb tortaformát kivajaz, vékony tésztát belenyújt, legyen e...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Nehéz